Forma–1Monacóban száguldanak

2016. május 28., szombat, Sport

Az idény eleje óta halogatták, Monacóban vezetik be a szabályt, amely megtiltja a pilótáknak, hogy a sisakrostélyukról letépett fóliát eldobják a pályán.

 

Erre azért van szükség, mert korábban többször előfordult, hogy a letépett fólia az autók hűtőnyílásába szorult, és műszaki hibát okozott. Az új szabály szerint a fóliát ezentúl az autóban kell elhelyezni. Az FIA még nem közölte a pilótákkal, milyen büntetést von maga után, ha mégis eldobják a fóliát. Az idei hatodik futamot a Digi­Sport 1 szombaton és vasárnap 15 órától közvetíti.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2016-05-28: Sport - :

Olasz szakaszsiker (Kerékpározás)

Hosszú szökés után az olasz Matteo Trentin nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszát, amelyen a holland Steven Kruijswijk összetettben megőrizte előnyét az élen.
2016-05-28: Nemzet-nemzetiség - :

Tanár, és nem pedagógus (Sárközy Csabával a Tanítók fájáról, Antall Józsefről mint osztályfőnökről és erdélyi kerékpártúrákról)

Szombathely szellemi főterén, a Sarlós Boldogasszony-székesegyházzal és a püspöki palotával szemben áll a másfél ember magasságú Tanítók fája. Június első vasárnapja, a pedagógusok napja közeledtén Sárközy Csaba nyugalmazott tanárt kérdezem e fa történetéről.