Alma egy cigarettáért

2016. június 1., szerda, Közélet

Minden korosztályból volt érdeklődő tegnap dr. Ráduly Enikő tüdőgyógyász főorvos a dohányzás ártalmairól szóló előadásán, de leginkább az idősek váltották egy almára szál cigarettájukat, a fiatalok nem szívesen mondtak le egyetlen füstölőről sem.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A Kovászna Megyei Vöröskereszt a dohányzásmentes világnap alkalmából szervezett szabadtéri rendezvényt Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkban. Az Egészségügyi Világszervezet azt kéri a gyártóktól, forgalmazóktól, ne tüntessenek fel olyan kirívó elemeket a cigarettás dobozokon, amelyek vásárlásra ösztönzik a dohányosokat, a kötelező tájékoztatást jelöljék egységes méretű betűkkel. Egyes országokban erre van már példa, miként arra is, hogy nyilvános helyeken, játszótereken, munkahelyeken, iskolákban betiltották a dohányzást. Romániában márciusban vezettek be hasonló rendeletet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2016-06-01: Közélet - :

Románia vezeti a csaláslistát

Rekordszámú vizsgálatot folytatott le tavaly az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF), és ezek alapján csaknem 900 millió euró visszafizettetésére tett javaslatot. A tegnap közzétett éves jelentés szerint Romániában indították messze a legtöbb vizsgálatot, tavaly 45 ügyben. A szégyenlistán Bulgária a második 19 vizsgálattal, Magyarország a harmadik 17-tel. Az OLAF címére tavaly 1372 csalásra vonatkozó bejelentés érkezett, ezek közül 219 esetben indítottak új vizsgálatot, és összesen 304 vizsgálatot zártak le.
2016-06-01: Máról holnapra - Farkas Réka:

Érdek? Védelem?

Gyermeknapi ajándékként tiltakozó felvonulást szerveznek a tanügyi szakszervezetek Bukarestben. Persze ez elsősorban a fővárosi iskolásoknak jelent egy nap vakációt, no meg tanáraiknak, akik utcára vonulnak a nagyobb fizetésekért. Vérszemet kaptak a szakszervezetek, és ha már kiengedte a kormány a szellemet a palackból, rendezni próbálja a közalkalmazottak béreit, akkor igyekeznek minél többet kisajtolni. Ki tudja, mikor lesz még ilyen alkalom?