Aszfaltoznak Kézdiszárazpatakon

2016. július 1., péntek, Közélet

A közeljövőben 650 méteres szakaszon új aszfaltszőnyeg kerül a falu főutcájára, a székely kaputól  egészen az Ópra Benedek-iskoláig – tudtuk meg Balogh Tibortól, Kézdiszentlélek polgármesterétől, aki azt is elmondta, hogy eredetileg egy kilométerre terveztek aszfaltburkolatot, de a helyi költségvetésből egyelőre csak 650 méterre jut pénz. Kézdikőváron és Kiskászonban folytatnák a sáncok kialakítását, de a brassói kivitelező cég csődöt jelentett, és a kormánytól nem számíthatnak idén semmiféle támogatásra. (iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2016-07-01: Közélet - Iochom István:

A második ipari park is elkészült (Kézdivásárhely)

A tervező és kivitelező cég képviselőinek jelenlétében tegnap délelőtt átadták a volt fás vállalat helyén épült ipari parkot a városházának. Mint arról beszámoltunk, a másik ipari parkot, az egykori keményítőgyár ülepítőállomása helyén épültet május végén adták át. A most elkészült létesítmény összterülete 7,28 hektár: négy csarnok áll az aszfaltozott úthálózattal, 23 villanyoszloppal, gáz- és áramszolgáltatással, valamint vízzel és csatornázással ellátott telken. A beruházást a Derzsi Gyula alpolgármester által elnökölt bizottság vette át.
2016-07-01: Közélet - :

Átverték

Valutaváltás közben átvertek egy 76 éves asszonyt Sepsiszentgyörgyön szerdán. A hölgyet egy üzlet előtt leszólította két férfi, akik jobb pénzváltási ajánlatot tettek, mint a valutaváltó irodák árfolyama. A nő 2500 lejt kívánt beváltani, ám amikor nyugodt körülmények között ellenőrizte a váltott valutát, kiderült, hogy mindössze 75 eurót kapott. Kára 2175 lej. Csalás gyanújával nyomoz a rendőrség. A megyei főkapitányság felhívja a polgárok figyelmét, hogy csak engedélyezett irodákban váltsanak pénzt. (sz.)