Őrző-védők a csavargyárnál

2016. július 2., szombat, Közélet

Tegnap 7 órakor megérkezett a kézdivásárhelyi csavargyárhoz egy sepsiszentgyörgyi őrző-védő cég három járműve. A Csavargyári Vagyon Megmentéséért Egyesület kötött velük szerződést a megmaradt javak őrzésére. Az általuk összeállított őrzési tervet a megyei rendőrség is láttamozta.

 

A gyár udvarán pár kisrészvényes és Ráduly-Baka Lajos, az egyesület és az igazgatótanács elnöke fogadta a fekete ruhásokat. Rövid idő múlva a kézdivásárhelyi rendőrség egyik munkatársa egy csendőr kíséretében jelent meg a gyár kapujában, és arról érdeklődött, hogy ki hívta fel a 112-es egységes hívószámot. Kiderült, hogy az Erdély Ede által megbízott kapus telefonált, őt a rendőrségre kísérték, hogy a hamis riasztásról nyilatkozatot írjon.
Az egyesületi tagok végigjárták a gyárat és ellenőrizték a lakatokat, de nem találtak semmiféle rendellenességet. Ráduly-Baka Lajos érdeklődésünkre arról számolt be, hogy mostantól áll fel a hivatalos őrség, váltásonként két személy teljesít majd szolgálatot az őrző-védő cég részéről, egy őrt az egyesület alkalmaz. Így nemcsak a csavargyár, hanem a vele szemben található tömbház őrzéséről is gondoskodnak. A Valkes cég a helyén marad – közölte Ráduly-Baka Lajos –, de a havi bért ezentúl nem Erdély Edének, hanem az egyesületnek fizetik. Azt is megtudtuk, hogy a jövő hét folyamán a Skat-Kart Kft.-nél is őrséget állít az egyesület.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2016-07-02: Közélet - Fekete Réka:

Gyengébb eredmények, mint tavaly (Nyolcadikosok vizsgája)

A Kovászna megyei vizsgázók egy százalékponttal jobban teljesítettek az országos átlagnál: nálunk 76,11 százalék volt az átmenési arány a nyolcadikosok záróvizsgáján. Az eredmény azonban gyengébb, mint a tavalyi, amikor 84 százalékos volt az átmenési arány. A megyei összesítő az eredményekről tegnap este nyolc óráig nem készült el, lapunk az iskolákban és az oktatási minisztérium honlapján délután négy órakor közzétett egyéni teljesítmények alapján tájékozódott.
2016-07-02: Közélet - Fekete Réka:

Ne hagyjuk kialudni a kíváncsiságot (Napsugár-tábor)

Naponta választanak királyt és udvarnépét, batikolnak, bútorfestést tanulnak, ügyességi versenyekben mérik össze találékonyságukat, a fiúk botparipát, a lányok rongybabát készítenek, és amikor jól kifáradnak, pihennek a református vártemplom bástyáinak hűvösében, vagy folytatják a barátkozást, egymás megismerését. A huszonharmadik Napsugár-tábor lakói hétfőig nyaralnak Sepsiillyefalván.