Kerékpározás, Tour de FranceSagan az utolsó méteren előzött

2016. július 20., szerda, Sport

Rendkívül szoros sprintbefutóban a szlovák Peter Sagan nyerte meg a Tour de France 16. szakaszát. A hétfői szakasz befutója a svájci Bernben volt, és óriási csatát hozott Peter Sagan és Alexander Kristoff között.

 Célba érkezése után a norvég sprinter rázta az öklét, azonban korán örült, mivel Sagan az utolsó méteren megelőzte őt. A 2016-os Tour de France-on a harmadik etapgyőzelmét arató szlovák kiválóságtól ezek után már nehezen lehet elvenni a zöld trikót, amely a gyorsasági pontversenyt vezető kerékpárosnak jár. Neki 405 pontja van, a második helyen álló Mark Cavendishnek 291. A sárga trikót is magabiztosan őrzi viselője, Chris Froome, aki 1:47 perces előnnyel vezet Bauke Mollema előtt. Az eredmény: S 16. szakasz (Moirans-En-Montagne–Bern, 209 km): 1. Peter Sagan (szlovák, Tinkoff Team) 4:26:02 óra, 2. Alexander Kristoff (norvég, Team Katyusa) azonos idővel, 3. Sondre Holst Enger (norvég, IAM Cycling) azonos idővel S az összetett: 1. Chris Froome (brit, Sky) 72:40:38 óra, 2. Bauke Mollema (holland, Trek) 1:47 perc hátrány, 3. Adam Yates (brit, Orica) 2:45 perc hátrány, 4. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 2:59 perc hátrány.
A keddi szünnap után ma 184 km-es hegyi szakasz vár a mezőnyre Svájcban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2016-07-20: Sport - :

Hokiverbunk Sepsiszentgyörgyön (Jégkorong)

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia ma délután Sepsiszentgyörgyön toboroz. A hokiverbunk három sztármeghívottja a csíkszeredai Sofron István, a gyergyószárhegyi Becze Tihamér és a csíkszeredai Bartalis István, célja, hogy minél több gyerekkel próbálják megkedveltetni a jégkorongot, Székelyföld egyik legnépszerűbb sportágát.
2016-07-20: Sport - :

Letartóztatások illegális fogadások miatt (Labdarúgás)

Az Interpol hétfői közleménye szerint 11 országban több mint 4100 embert vettek őrizetbe, és körülbelül 13,6 millió dollárnak megfelelő készpénzt foglaltak le az illegális ázsiai szerencsejáték-hálózat felszámolását célzó, SOGA elnevezésű akció keretében az Európa-bajnokság ideje alatt.