Bírság a mobilszolgáltatóknak

2016. július 26., kedd, Belföld

Megbírságolta a három legnagyobb romániai mobiltelefon-szolgáltatót a távközlési piacot felügyelő hatóság, mert elmulasztották teljesíteni a hálózat kiépítésében vállalt kötelezettségüket.

A három szolgáltató összesen 900 ezer lej bírságot kapott, mert kilencven települést hagytak hálózati lefedettség nélkül. Április elejéig kellett volna teljesíteniük kötelezettségüket, amit a 2012-es frekvenciapályáztatási szerződésben vállaltak. A legnagyobb büntetést a Vodafone kapta, 720 ezer lejt kell kifizetnie a román államnak, mert 72 települést hagyott hálózati lefedettség nélkül. A francia Orange szolgáltató 120 ezer lejt fizet 12 település elfelejtése miatt, a Telekom 60 ezer lejt 6 településért. Románia telekommunikációs piacán az Orange 37, a Vodafone 31, a Telekom 22 százalékot birtokol.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1502
szavazógép
2016-07-26: Belföld - :

Egy diák megleckézteti a tanügyminisztériumot

Helyt adott egy diák panaszának a tanügyminisztérium, és módosította az érettségi szabályzatát. A tárcavezető Mircea Dumitru Facebook-oldalán jelentette be, hogy a következő érettségi vizsgákon már nem lesz érvényes az óvások elbírálására vonatkozó szabály, amely szerint csak 0,5-nél nagyobb jegykülönbség esetén módosítják a minősítést.
2016-07-26: Belföld - :

Hírsaláta

ÚJABB GYILKOS KÓRHÁZI FERTŐZÉS. Fennáll a gyanú, hogy kórházi fertőzés nyomán vesztette életét Neamţ megyében egy újszülött, akinek ikertestvérénél kimutatták a baktériumot. Hírügynökségi jelentések szerint a július 9-én világra jött ikerpár egyik tagja néhány nappal később életét vesztette a karácsonkői kórházban, amelynek orvosai a koraszülötteknél gyakran fellépő agyvérzésnek tulajdonítják a halál okát. Ezt követően az életben maradt testvért a szülők kezdeményezésére a jászvásári Cuză Vodă szülészetre utalták át, ahol kiderült, hogy a baba a Klebsiella baktériummal fertőződött, mégpedig minden bizonnyal a karácsonkői kórházban. Maria Stamatin, a jászvásári szülészet igazgatója vasárnap elmondta, a csecsemőt mesterségesen táplálják, állapota stabil. A szülők eredetileg mindkét gyermeküket át akarták szállíttatni a jászvásári kórházba, ám kérésüket megtagadták. (Székelyhon)