Magyarázatot kér az ombudsman

2016. augusztus 26., péntek, Belföld

Hivatalból kér magyarázatot az ombudsman az egészségügyi minisztériumtól az elmúlt három hónapban egyre gyakoribb lehetséges orvosi műhibákról és hanyagságokról, elsősorban a hibásan elvégzett vérátömlesztések és perfúziók kapcsán.

Az ombudsman arra kíváncsi, milyen intézkedéseket hozott a minisztérium  azért, hogy a jövőben megelőzhetők legyenek az ilyen esetek, és arra, hogy szükséges-e új szabályok bevezetése. Az állampolgári jogok biztosa öt konkrét esetről is érdeklődik, köztük annak a 38 éves nőnek az ügyéről, aki hetek óta kómában van, miután más vércsoportú vért kapott.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2016-08-26: Belföld - :

Balesetet szenvedett miniszterek

Megsérült Achim Irimescu földművelésügyi miniszter és kuvaiti kollégája tegnap Slobozián, Ialomiţa megyében egy közúti balesetben. A két tárcavezetőt és a tolmácsot kórházba szállították.
2016-08-26: Belföld - :

Kórházak földrengésveszélyben

Egy nappal az olaszországi földrengés után Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter elrendelte az állami kórházak állapotának felmérését.