Szeptember 20-ig megtekinthető a Csontváry-kiállítás

2016. augusztus 27., szombat, Magazin

Három hónap alatt már 30 ezren látogatták meg a Csíki Székely Múzeum Csontváry-képek Erdélyben című tárlatát. A Csontváry-kiállítás időtartamát meg­hosszabbították szeptember 20-ig.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2016-08-27: Magazin - :

Várad török kézre kerül (1660. augusztus 27.)

1660. augusztus 27-én foglalta el Szejdi Ahmed és Ali pasa egyesült serege a Partium legfontosabb erősségét, Váradot. A korábban erdélyi kézen lévő erődítmény 44 napos ostrom után adta meg magát a törököknek, elestével a fejedelemséghez egykoron hozzákapcsolt részek közvetlen török uralom alá kerültek.
2016-08-27: Magazin - :

Kevesebb francia bor lesz

Várhatóan tíz százalékkal kevesebb bort állítanak elő Franciaországban az idén az előző évhez ké­pest a szőlészeteket április óta sújtó viharos időjárás miatt – közölte a francia agrártárca.