Oprea cím nélkül

2016. augusztus 30., kedd, Belföld

Elutasította az egyetemi címeket, okleveleket és bizonyítványokat hitelesítő tanács Gabriel Oprea volt miniszterelnök-helyettes óvását, amelyet a plágiumítélethez nyújtott be. A tanács 31 igen és 2 nem szavazattal buktatta meg az óvást, így a doktori cím visszavonását kérő javaslat hamarosan a minisztérium elé kerül. Gabriel Oprea már augusztus elején bejelentette, megóvja a hitelesítő testület által meghozott plágiumítéletet, és ha a tanács nem változtat álláspontján, perel, mert azt állítja, ő betartotta a 2000-ben érvényes szabályokat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2016-08-30: Belföld - :

Cioloş bírál

Dacian Cioloş miniszterelnök tegnap az évente megrendezett diplomatatalálkozón azt mondta, Romániának „túlhaladott” politikai okokból akadályozzák a schengeni csatlakozását.
2016-08-30: Belföld - :

Egy éremmel kevesebb

Doppingvétség miatt elveszíti a riói olimpián szerzett bronzérmét Gabriel Sîncrăian súlyemelő. A vétség miatt az érem elvesztése mellett a Román Olimpiai és Sportbizottságnak százezer eurós bírságot is kell fizetnie.