Gazdasági ismeretek diákoknak

2016. szeptember 14., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Általános iskolás diákoknak tartottak tegnap gazdasági ismeretekről szóló játékos tanórákat az OTP Fáy András Alapítvány oktatási központjának budapesti és nyíregyházi munkatársai a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban. Ma a pedagógusok ismerkednek a gazdasági oktatóprogrammal.

 

A Székely Mikó Kollégium az aradi Csíki Gergely Líceummal és két szlovákiai általános iskolával vesz részt egy kétéves Erasmus-programban, amelynek célja, hogy a diákok megismerjék azt a gazdasági környezetet, amelyben élnek, illetve gyakorlati példákon keresztül érzékeljék, milyen következményei vannak a különböző szintű pénzügyi döntéseknek, hozzuk azokat a saját, a család  vagy a társadalom színterein. A Mikó szándéka, hogy a jövő ősszel záruló program végéig az iskola minden V–XII. osztályos diákja részesüljön az OTP Fáy András Alapítvány oktatási központjának  gazdasági ismeretekről szóló képzésében, a tegnapi tevékenységen az ötödikesek, hatodikosok és nyolcadikosok vettek részt, a mai módszertani bemutatón pedig a tanároknak adnak útmutatót, hogyan építsék be tanóráikba a diákok által szerzett gazdasági ismereteket.
Az Erasmus-pályázatban részt vevő iskolák projektcsapatai októberben Kassán találkoznak, jövő ősszel a Székely Mikó Kollégium lesz a zárórendezvény házigazdája, azt követően a háromszéki iskolák vezetőinek is bemutatják a gazdasági oktatóprogramot, amelyet a jövőben a brassói OTP-oktatóközpont révén is megismerhetnek a sikeresen pályázók.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1452
szavazógép
2016-09-14: Faluvilág - Iochom István:

Kézdiszentkereszten készült a csíkszeredai emlékmű

Darvas-Kozma József, a csíkszeredai Szent Kereszt egyházközség plébánosa, címzetes esperese kezdeményezésére négy és fél méter magas világháborús emlékművet, obeliszket állítottak a közelmúltban a Millennium-templom és a Szent Kereszt-plébániatemplom között. Csíkszereda új emlékművét az októberi templombúcsú előtt leplezik le. Az obeliszken az Emlékezzetek és harcoljatok azért, amiért életünket áldoztuk! idézet és 104 világháborús hős neve olvasható, ezeket Darvas-Kozma József plébános gyűjtötte össze. Azt kevesen tudják, hogy Bagos Ernő csíkszeredai építész tervei alapján az emlékmű Kézdiszentkereszten készült Pap Emil kőfaragó műhelyében a Laub-bányából kifejtett sárgás színű homokkőből.
2016-09-14: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kevesebb új autó kell

Az első nyolc hónapban 6,5 százalékkal csökkent Romániában a gépjárműgyártás a tavalyi hasonló időszakhoz mérten – közölte a román autógyártók és importőrök egyesülete.  Az autógyártás csökkenése enyhén lassult az előző hónaphoz mérten, júliusban ugyanis 8,2 százalékos visszaesést jegyeztek.