Sepsiszentgyörgy, 2018. február 19., hétfõ 03:57
Köszöntjük Zsuzsanna nevű olvasóinkat!

Elkezdődött az alapfokú tárgyalás (Székelyföldi terrorvád)

2016. szeptember 22., csütörtök, Közélet
A bukaresti táblabíróságon több mint tíz hónappal őrizetbe vételük után kedden elkezdődött és több mint hét órát tartott Beke István Attila és Szőcs Zoltán ügyének alapfokú tárgyalása. A két vármegyés elleni vád rendkívül súlyos: Beke István Attilát közösség elleni merényletkísérlettel, valamint a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésének a kísérletével, Szőcs Zoltánt közösség elleni merényletre való felbujtással, a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésére történő felbujtással vádolják a Terrorizmus és a Szervezett Bűnőzés Elleni Igazgatóság ügyészei, akik nyolckötetes vádiratot helyeztek a táblabíróság asztalára.
Elsőként Beke István Attila, majd Szőcs Zoltán nyilatkozott. A tárgyalás nyílt volt, de nem övezte egyáltalán érdeklődés a központi média részéről, számukra ez már nem volt fontos. A bíróság és az ügyészség a feltett kérdésekben már csak petárdákról beszélt. Ezt követően az ügyvédek bizonyítási kérelmeket tettek le, az ügyészség majd mindeniknél elutasítást kért, többek között az eredeti hanganyag nyílt ülésen való meghallgatására is. Az ügyvédek felrótták a védelemhez való jog megsértését, szóvá tették, hogy ez tetten érhető volt a bűnügyi nyomozás alatt és azóta is folyamatosan, nyomatékosították, hogy „jogállamban” élve tartsák tiszteletbe, ne sértsék meg a bizonyítási szabályokat is és a részleges állítás elvét, engedélyezzenek technikai és független szakértői vizsgálatokat, tanúk kihallgatását stb. A bíróság döntésének kihirdetését a bizonyítékokra, illetve a lakhely elhagyására vonatkozó kérésükkel kapcsolatosan tegnapról szeptember 23-ra napolták el. A következő tárgyalás időpontját október 7-re tűzték ki.
Hozzászólások
2016. szeptember 22.
csütörtök 08:54
GIPSZY
878 hozzászólás
Szégyenlepel borítja az egész román tárdadalom bírósági ügyleteit,melyek a magyarság ellen irányulnak.Demokrácia? Hol?

2016. szeptember 22.
csütörtök 09:04
tihi
1775 hozzászólás
A román bíróság a magyarországi román illetőségű gyilkost szabadlábon engedte,pedig beismerő vallomást tett,hogy ő követte el a gyilkosságot !!! Beke és Szőcs ,lévén,hogy székely,magyar emberek,más megítélésben részesűlnek,pedig teljesen ártatlano !!! HOL VAGYTOK SZÉKELYEK...??

2016. szeptember 22.
csütörtök 10:05
leopold
2046 hozzászólás
sehol"tihi"....
fontos,hogy lobogjon a zaszlo es decemberbe tessek menni szavazni.Ennyi...

2016. szeptember 22.
csütörtök 11:37
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Te süket, a romány orvos meglőtt két embert Magyarországon a gyerekei elött és szabadlábon védekezik.
.Te agytröszt zseni , ki a nagyobb terrorista? Az aki elkövet egy tettet - kettös, előre megfontolt gyilkosság a GYEREKEK ELŐTT - vagy aki esetleg, de nem biztos, felakar robbantani egy pár petárdát?Na ki? Ennyit a s z a r romány biróságról.
Te süket felületes , gazember vagy te s a süket családod minden tagja.Ki a jó franc vagy te hogy legazemberezz két embert, aki a román milicista állam elnyomó rendszerének az áldozata?

2016. szeptember 22.
csütörtök 11:39
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Már ha van családod.Mert téged - a pszihológiai profilod alapján - senki nem visel el szerintem.

2016. szeptember 22.
csütörtök 12:56
barcsay
1794 hozzászólás
Nem kell hazafiu véleményére reagálni azt mondja tőbb kőtetnyi bizonyitékokat gyüjtőttek ezzel párhuzamosan még a decemberi ünnepek előtt ugy az ujság mind a tv is bemondta volt ,hogy egy dambovitai román atyafinál ipai mennyiségü petárdákat tüzi herkentyüket találtak amivel a casa poporuluiban is kárt tehetett volna azota hallgatnak itt természetesen olyan vádiratot készitettek mind annak idején hazafiu bajtársai akikért a mai napig is kőnnyet ejt azaz a mocskos kommunistákra ,akiknél a koncepcios perek napirenden voltak.Teljesen világos mire megy ki az egész és sajnos nincs senki aki ennek végetvessen a cedo elé kell vinni az ügyet és ahogy itt egy forumozó emlitette magyarellenes akcionak kell beállitani ahogy az a gyilkos elbebajos román orvosnak is sikerült ,milyen ügyvédek ezek ,vajon Frunda úr elválalná hiszen magyar ügyekben Ponta elvtársnak volt a tanácsadója.

2016. szeptember 22.
csütörtök 13:12
Ferencz
13769 hozzászólás
Puskás uram, rajta! Úgy tudom, hogy alkotmánybírósági tag is volt, tehát otthon kell lennie a jog(-talanság)ban is! Ki más fordíthatna a dolgok menetén, ha nem ön? Fruda a sztárügyvéd nem alacsonyodhat le két szerencsétlen székely atyafi védelmére!

2016. szeptember 22.
csütörtök 17:29
Ferencz
13769 hozzászólás
Puskás utam, bocsánat, összekevertem a Puskásokat. Gondolom, ez nem nagy gond, hiszen ön is régi hatcos-motoros, remélem tud segíteni.

2016. szeptember 22.
csütörtök 17:31
Ferencz
13769 hozzászólás
Tiszta sor! Mindent , mindent pénzben mér a liberális világ. (Ugyebár az elveszített perek száma csökkenti az ázsiót.)Vajon az eladott lelkeket hogy számolja?

2016. szeptember 22.
csütörtök 18:22
trovacsek
2517 hozzászólás
Kösz Barcsay!Ezt próbálom mióta elmagyarázni,hogy nem szabad táptalajt adni az ilyen magyarellenes provokátorok alá!Ha csak az ő szólamait fújja,végül csak egy papagáj lesz belőle,de ha válaszoltok neki,akkor neki is van mire reagháljon,mocskolódjon.Tehát bojkott,és kész.Gondoljatok bele,hogyan fetreng dühében mikor senki nem veszi számba!!!:)Csak az első indulatot kell legyőzni,és máris sikerül nem válaszolni ennek a ganyénak.

2016. szeptember 22.
csütörtök 19:09
Theophilosz
95 hozzászólás
Be kell szóljak a ferencjóskába, hogy kapcsolják ki a wifit!

2016. szeptember 23.
péntek 18:35
nemes
185 hozzászólás
Huzzhaza fiú, oda a hegyen túlra ahol apád kurta a juhokat. Eléggé jól megtanultad
a magyar nyelvet, DE: nem "Az pedig hóttbiztos,. " hanem holt biztos és ha neborotválod a talpadat és a nyelvedet akkor még egyeseket á is verhetsz. A te szörös nyelveden: Ja maj dute in p...a mati.

2016-09-22: Közélet - Hecser László:

Háromszék csodái

A Háromszéki Turisztikai Napok keretében az olaszteleki Daniel-kastélyban mutatták be kedd este Háromszék hét csodáját. A felszólalók hangsúlyozták: a Damokos Gyula-kúria és Haszmann Pál Múzeum, a Kovászna–Kommandói keskeny nyomtávú erdei vasút és a rajta közlekedő gőzmozdony, a Büdös-hegy és környéke, a nagyajtai unitárius műemlék templom, a gelencei műemlék Szent Imre-templom, a Rétyi Nyír és a Vargyasi-szoros turisztikai értéke hatalmas, így megfelelő népszerűsítés mellett idegenforgalmunk fellendülését segíthetik.
2016-09-22: Közélet - Ferencz Csaba:

A szakhatóság szerint sem létezik (Székelyföld mint turisztikai desztináció)

Az Országos Turisztikai Hatóság sem ismeri el idegenforgalmi célként Székelyföldet. Az elutasítást ezúttal meglehetősen ellentmondó „szakmai” érvekkel is igyekeztek alátámasztani.