Sepsiszentgyörgy, 2017. október 22., vasárnap 20:16
Köszöntjük Elõd nevű olvasóinkat!

Bagdi Bella boldogságórája

2016. szeptember 24., szombat, Közélet
Gyermekek énekeltek együtt Bagdi Bellával a Plugor Sándor Művészeti Líceumban. Albert Levente felvétele
Gyermekek énekeltek együtt Bagdi Bellával a Plugor Sándor Művészeti Líceumban. Albert Levente felvétele
A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban és a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekotthonban tartott tegnap zenés boldogságórát Bagdi Bella magyarországi életmódfejlesztő énekes, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke.
 
 
Ma és holnap a neves tréner a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Ala­pít­vánnyal együttműködve az ország több településéről bejelentkezett több mint ötven pedagógus számára mutatja be a Boldogságóra programot, és a pozitív pszichológia eredményeire építve ad ötleteket és módszertani segítséget boldogságórák megtartásához. A két éve Magyarországon elindított programban eddig ezerötszáz pedagógus vett részt, Erdélyben ellenben első alkalommal szerveznek boldogságóra-képzést. A harmadik évadhoz csatlakozott Böjte Csaba, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója is, ez is segített abban, hogy a program Erdélyben is népszerűvé váljék, elsőként a Diakónia Keresztyén Alapítvány szervezte meg a pedagógusok két napos felkészítőjét. A résztvevők megismerkednek a tananyag tíz témakörével, kézhez kapják a hozzá tartozó tankönyvet, munkafüzetet, alkalmazhatják az itt szerzett tudást, illetve, ha iskolájuk pályázik a Boldog iskola címre, a tanintézmény vezetősége és a szülői bizottság beleegyezésével boldogságórákat is tarthatnak. Tíz témakört ajánlanak: boldogságfokozó hála, az optimizmus gyakorlása, kapcsolatok ápolása, boldogító jó cselekedetek, célok kitűzése és elérése, megküzdési stratégiák, apró örömök élvezete, megbocsátás, testmozgás, fenntartható boldogság.
Hozzászólások
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most
2016-09-24: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Csokivásár a főtéren

A Háromszéki Turisztikai Napokhoz csatolták az idén harmadszorra megszervezett sepsiszentgyörgyi csokoládéfesztivált, amely ezúttal kevesebb sátorral, de a főtéren várja az édességek kedvelőit, tegnaptól vasárnap délutánig.
2016-09-24: Közélet - Iochom István:

Közösségépítő villámcsődület

Rétyen, Uzonban és a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumban folytatta csütörtökön a kézdivásárhelyi  Bod Péter Tanítóképző Szováti Mária által vezetett Gyöngyvirág Néptánccsoportja a Háromszéki Közösségi Alap által finanszírozott közösségépítő villámcsődület előadássorozatot.
Szavazás
Online látogatók
BNR Valutaárfolyam
1 USD = 3.8945 RON
100 HUF = 1.4922 RON
1 EUR = 4.5975 RON
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
Most megy a TV-ben: