Rengett a föld

2016. szeptember 26., hétfő, Belföld

Szeptember 24-én, péntek éjszaka 2 óra 11 perckor földrengés rázta meg Romániát. Az 5,6-os erősségű földmozgás ott következett be, ahol szokott: Vrancea megyében, 88,3 kilométeres mélységben.

Az Országos Földtani Intézet bejelentése szerint a rengést érezni lehetett Bukarestben és a Moldovai Köztársaságban, de a székelyföldi városokban is. A Földtani Intézet a rengés erősségét az első becslések után 5,3-asra módosította. Az eddigi híradások szerint senki sem sérült meg, és a rengés anyagi károkat sem okozott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2016-09-26: Sport - :

Hét dobogós helyezés (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói hét dobogós helyezéssel zárták a paksi Atom Kupát, amelyen közel 600 sportoló lépett pástra. A Veres László irányította céhes városbéli alakulat egy második és hat harmadik helyezést szerzett, ami nagyon dicséretes dolog, hiszen évről évre roppant erős mezőny gyűl össze a magyarországi versenyen.
2016-09-26: Belföld - :

Négy román katona sérült meg

Vasárnap délelőtt improvizált robbanóeszköz robbant Afganisztán Kandahár nevű tartományában, ahol éppen román katonák járőröztek. A Fehér Cápa zászlóalj négy katonája sérült meg: Florin Oprea alhadnagy, Eduard-Vlad Romilă őrmester, Marcel Neagu tizedes és Costică-Victor Tarnovschi katona.