Törvényszék elé állítják

2016. október 1., szombat, Közélet

Korrupció vádjával bíróság elé állítanak egy 32 éves kisbaconi férfit – közölte a rendőrség korrupcióellenes igazgatóságának sepsiszentgyörgyi irodája. A vádirat szerint szeptember 10-ről 11-re virradó éjjel F. A.-t ittas vezetésen érték Nagyajtán: leheletében 0,59 mg/l szesztartalmat mutatott ki az alkoholszonda. A pontos alkoholtartalom megállapításra vérvételre kísérték volna, de a fiatalember megtagadta azt. K. J. rendőrbiztos, a nagyajtai őrs munkatársa jelentette, hogy szeptember 10–12-e között F. A. több ízben is meg akarta vesztegetni, hogy ne állítson ki büntetőjogi vizsgálati iratcsomót. Előbb pénzt ígért, majd faanyagot, végül azt, hogy javításokat eszközöl a rendőr házán. A biztos értesítette feletteseit, majd megszervezték a tettenérést. A korrupcióellenes iroda munkatársai ügyész vezetésével rajtakapták a fiatalembert, amint meg akarta vesztegetni a rendőrt. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2016-10-01: Közélet - :

Zajlik az illyefalvi út felújítása

Múlt héten elkezdődött a Sepsiszentgyörgyöt Illyefalván és Aldobolyon át Brassó megyével összekötő megyei út 8,6 kilométeres szakaszának felújítása. A 7,5 millió lej értékű munkálatot a bukaresti Viarom Kft. végzi. Teljes újjáépítésről van szó. A megyeszékhely és Illyefalva között felmarták az útpadkákat, szélesítik az utat. Tizenhét új áteresz épül, kettőt már megkezdtek. Egyszerre csak egy sávon dolgoznak, hogy a forgalmat ne bénítsák meg. Felmarják és bedarálják a jelenlegi betonburkolatot, alapoznak, majd aszfaltoznak. A koptatóréteg elterítésére minden jel szerint már csak jövő esztendőben kerül sor – közölte a megyeháza. (sz.)
2016-10-01: Közélet - :

Új mozi indul Sepsiszentgyörgyön

Home Cinema néven kismozi indul kedden Sepsiszentgyörgyön a Konsza Samu utca 3. szám alatti ház alagsorában, ott ahol tavaly 9D-s élménymozit nyitottak. Azt korán be kellett zárni, mert nem felelt meg tűzvédelmi szempontból. Mostanra minden engedélyt beszereztek a működtetők, Fejér Andrea és Rabb György. 3D-s és normál filmeket lehet megtekinteni. Egyelőre 26 filmet szereztek be, kéthetente 4–4-gyel kívánják bővíteni a kínálatot. Nem jegyet kell váltani, hanem a filmet és a termet lehet „kibérelni”, annak ugyanannyi az ára akkor is, ha egy, akkor, is ha a maximálisan elférő tizenketten tekintenek meg egy filmet: időponttól függően 80 és 200 lej közötti. (sz.)