Nekifuthat a Fidesz az alaptörvény módosításának

2016. október 21., péntek, Kitekintő

Valószínűleg akkor is megtartják a parlamentben a szavazást az alaptörvény hetedik módosításáról, ha addig nem lesz meg biztosan a kétharmados támogatás a fideszes javaslathoz. Ez derült ki az ügyben tartott négypárti frakcióvezetői egyeztetés után.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: lehet bízni abban, hogy nem kormánypártiak között is lesz néhány józan gondolkodású, aki belátja, hogy az alaptörvény módosítása pártok feletti ügy. Utalt rá, hogy két ellenzéki képviselőt kell meggyőzni ehhez. Viszont külön kérdésre sem volt hajlandó sem neveket, sem frakciót megnevezni, hogy kik szavazhatnak át a Fidesz oldalára. Ezzel együtt a módosításnak szerinte van esélye arra, hogy elfogadják.
Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik a letelepedésikötvény-üzlet megszüntetését szabta feltételként a támogatáshoz, Kósa Lajos leszögezte, hogy már korábban bejelentették a program felülvizsgálatát. De szerinte az állam finanszírozásával kapcsolatban ötletszerűen döntést hozni több mint merészség. Az pedig – mondta – a politikai kufárkodás kategóriájába tartozik, ha ezt a kérdést összekötik az alaptörvény módosításával.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2016-10-21: Kitekintő - :

Megkezdődött az uniós vezetők csúcstalálkozója

Megkezdődött az uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója tegnap délután Brüsszelben, az ülés középpontjában az Oroszországgal való kapcsolatok, a folyamatban lévő szabadkereskedelmi megállapodások, illetve a migrációs válság kérdései állnak.
2016-10-21: Kitekintő - :

A műsorvezető az utolsó elnökjelölti vita győztese (Amerikai elnökválasztás)

Beszédes módon a sajtó szerint a műsort vezető Chris Wallace volt a legjobb a közelgő amerikai elnökválasztás demokrata és republikánus párti elnökjelöltjének szerda esti, utolsó televíziós vitáján. A jelöltek közül a megfigyelők nagyobb része a demokrata párti Hillary Clintont ítélte jobbnak, és a republikánus Donald Trump a sajtókommentárok mindegyike szerint súlyos hibát követett el azzal, hogy nem volt hajlandó garantálni a választások eredményének elismerését.