Visszaélnek a nevével

2016. november 1., kedd, Gazdakör
A Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség (AFIR) képviselői szerint vannak olyan, uniós pályázatok elkészítésével foglalkozó tanácsadó cégek, amelyek visszaélnek az AFIR rövidítéssel. Ugyanakkor az ügynökség korábbi megnevezését – Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség (APDPR) – is jogtalanul használják többen. A két névrövidítés mellett az ügynökség jelmondatait is felhasználják kommunikációjukban, sőt, internetes címeikbe is belefoglalják – állítják a hivatalosságok.

A vezetőség hangsúlyozza: egyetlen céggel sem társultak, és nem is adtak engedélyt az AFIR vagy APDRP rövidítés használatára senkinek. Javasolják, a pályázatokban gondolkodó gazdák elővigyázatosan tanulmányozzák a nem hivatalos honlapokon megjelenő, Nemzeti Vidékfejlesztési Tervvel kapcsolatos információkat, ugyanis fennáll az elégtelen, szubjektív tájékoztatás veszélye.
A vidékfejlesztési tervben a vissza nem térítendő európai alapok eléréséhez szükséges minden dokumentum ingyenes, elérhető a www.afir.info honlapon, az ügynökség hivatalos e-mail-címei mindig a @afir.info domainnéven vannak bejegyezve – hívták fel a figyelmet.
Az ügynökség jelenlegi és korábbi szlogenje – „Együtt fejlesztjük a román falut” – is le van védve, így a törvényes működési keret, valamint a márkajegy kizárólagos használati jogot ad a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökségnek a rövidítések, valamint a jelmondat esetében. 
Bokor Gábor
Cikk megjelenési időpontja: 2016-11-01 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 290
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2016-11-01: Gazdakör - Incze Péter:

Hosszabb határidő három intézkedésnél (Vidékfejlesztés)

Szakál Andrástól, a vidéki beruházásokat kifizető ügynökség megyei hivatalának igazgatójától kaptuk a hírt, hogy a múlt hét folyamán az ügynökség három intézkedésnél meghosszabbította a pályázat leadásának határidejét.
2016-11-01: Belföld - :

Fellobbantak az autonómia fényei

„Folyó év október 30-án Székelyföldön több mint 200 helyszínen, a Kárpát-medencében és a nagyvilágban több tucat helyen lobbantak fel az autonómia fényei. Őrtüzek, fáklyák, mécsesek, gyertyák tízezrei hirdették az autonómia gondolatát. Elhangzott a rendezvény kiáltványa, amely ismételten leszögezte, hogy élni akarunk az önrendelkezés jogával, és e jog alapján követeljük Székelyföld államon belüli önkormányzását!