Nagydíj diákszínjátszóinknak

2008. május 27., kedd, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatának és a Mikes Kelemen Főgimnázium Osonó diákszínházának közös előadása nyerte a hét végén Brassóban tartott, a Fiatalok Színházi Fesztiválja EuroArt elnevezésű, interetnikai seregszemle nagydíját.

A magyar, román, angol, német, francia nyelven bemutatott tizenhat produkció közül kiválasztott, Fazakas Misi által rendezett, Részletek a bolyongás meséiből című előadás januárban is első díjat kapott a bukaresti LicArt diákszínjátszó fesztiválon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2008-05-27: Közélet - Iochom István:

Internetes vetélkedő

A Transindex és az eTransylvania Egyesület Webvidék című internetes versenyén azon települések csapatai vehetnek részt, ahol van eTransylvania Pont. Megyénket Kézdivásárhely, Kovászna, Bikfalva, Bölön, Kisbacon képviseli.
2008-05-27: Közélet - x:

Múzeumunk a kincses városban

Olyan kiadványokkal mutatkozik be ma este a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum a Kriza János Néprajzi Társaság kolozsvári székházában, amelyek az elmúlt esztendőben jelentek meg, és kiadásuknak köze van az intézményhez, többek között: