Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 20., vasárnap 12:38
Köszöntjük István nevű olvasóinkat!

Hétvégén városra költözik a falu

2016. november 29., kedd, Gazdakör
Mikulásváró állatsimogató címen szerveznek rendhagyó eseményt vasárnap Sepsiszentgyörgyön a Bodok Szálló előtti parkolóban. Az egész napos rendezvényt az AgroSIC Közösségek Közötti Társulás, a Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesülete és a Zágoni Gazdák Egyesülete szervezi. Az állatsimogató célja közelebb hozni a városlakókat, főként a gyermekeket a falusi élethez, egészséges életmódhoz – mondta el érdeklődésünkre ifj. Orbán Miklós, az AgroSIC igazgatója.
 
 
Egy napra szó szerint városra költözik a falu. A téren a vidéki élet megszokott jószágait láthatják, ismerhetik meg a látogatók: a falusi porta állatai – tehén, juh, kecske, disznó, szamár, baromfi, nyúl – lesznek kiállítva erre a célra készített karámokban, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy a legkisebbek is zavartalanul szemlélhessék a jószágokat. Tíz órától várják a látogatókat, családokat, óvodai, iskolai csoportokat. 11 órakor kerül sor a hivatalos megnyitóra, ezt követően szakemberek mutatják be a kiállított állatfajokat, jellemzőiket, gazdasági jelentőségüket. 14 órakor kezdődik a fejésbemutató, ahol a gépi és a kézi fejést is megismerhetik a kíváncsiak.
Délután háromkor sorsolják ki a tombola győzteseit. A nyeremények értékesek: borjú, malac, pulyka vár új gazdára, de sajtot, mézet, kalácsot, bejglit (a két sütemény nem egy és ugyanaz a termék – jegyezték meg a szervezők) is lehet nyerni.
A gyerekeknek egész napos programot biztosítanak, tele meglepetésekkel. Vásárra is sor kerül, kézműves sajtokat, házi hústermékeket, mézet, más hagyományos készítményeket lehet majd vásárolni.
2016. november 29.
kedd 06:07
gyurika
182 hozzászólás
Nagyon jo otlet meg ereztetni a gyerekkel menyire mas megsimogatni egy elo allatot vagy megnyomjon a vilaghalon egy gombot, amit ugy sem erezhet meg.Isten segitse az allat gondozokat!!

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most