Advent Sepsikőröspatakon és Kálnokon

2016. december 5., hétfő, Közélet

Miért nem akarja felemelni a mai ember a fejét, hogy észrevegye a világosságot? – tette fel a kérdést Faragó István katolikus pap Kőröspatakon, amikor kigyúlt az első fény az adventi fenyőkoszorún.
 

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

 

Az ökumenikus női kórus nyitóéneke után Kisgyörgy Sándor polgármester köszöntötte a résztvevőket. Utalt arra, hogy szükségesek az ilyen ünnepi pillanatok, lelkierőhöz jut ily módon is a lakosság. Faragó István, a római katolikus egyházközség új plébánosa hangsúlyozta, az idei adventtel meg kell kezdődnie valaminek az emberek lelkében, eljött a Krisztus-várás időszaka. Fel kell ébredni és észre kell venni, hogy közeledik a megváltó, az üdvösség az örök várakozás útján. Az adventi koszorú mellett a jelenlevők hangosan elmondták a miatyánkot, elhangzott az iskolás gyerekek és a katolikus férfidalárda énekszáma. A községközponthoz tartozó Kálnokon a vasárnapi istentisztelet kezdetekor Tóth Anna lelkipásztor és konfirmandus tanítványa gyújtotta meg az első adventi gyertyát – tudósított Szigyártó András presbiter. Az unitárius templomban is istentisztelet előtt gyúlt ki a fény a Szabó Adél Júlia lelkész készítette adventi koszorún.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1295
szavazógép
2016-12-05: Közélet - Bokor Gábor:

Feldoboly képekben

 Feldobolyról szóló fotóalbumot adott ki a Feldobolyi Kulturális és Közösségi Egyesület. A kiadványt advent első vasárnapján, az Albert János lelkész által bemutatott istentisztelet és úrvacsoraosztás után mutatták be. A feldobolyi életben rendkívülinek számító eseményt követően a falu közössége a kultúrotthonban hallgathatta meg a Kovásznai Ifjúsági Fúvószenekar adventi koncertjét, vezényelt Kertész Barna.
2016-12-05: Jegyzet - Kuti János:

Szavazzunk-e, vagy sem? (Kármentő)

Sok romániai magyar mondja: én má azétt se menyek el választani, met nem akarok az udemerére szavazni! És meg is indokolják, cáfolhatatlan érvekkel. Íme néhány ezek közül.