Előleg állattenyésztőknek

2016. december 6., kedd, Gazdakör
Külön kérés nélkül is megkapják az állattenyésztési támogatások előlegét a gazdák, erről személyesen Dacian Cioloș kormányfő biztosította még november folyamán – mondta el Ötvös Mózes, a Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesületének el­nöke.
 
Ez újabb eredmény, amit az érdekvédelmi szervezet el tudott érni az állattenyésztő gazdák érdekében – értékelte Ötvös. Más jó hírrel is szolgált az elnök, az Európai Uniótól egymillió eurós gyorssegélyt kapott Románia, az összeg felét a sertéstenyésztők, másik felét a tejtermelő gazdák kapják meg. Arról viszont nem tudott semmit, hogy mikor, és milyen összegben fizetik az újabb juttatást. (bokor)
Cikk megjelenési időpontja: 2016-12-06 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 249
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2016-12-06: Gazdakör - Incze Péter:

Változik az engedélyezett fizikai személyek és egyéni vállalkozások bejegyzése

Január 17-én lépnek érvénybe és ezáltal kötelezővé válnak az idei 182-es számot viselő törvény előírásai. A törvény a 2008-beli 44-es sürgősségi kormányrendeletet hagyja jóvá, amely alapján a cégbíróságon jegyzik be az engedélyezett fizikai személyeket és egyéni vállalkozásokat. Életbelépése bizonyos változásokat is hoz a pályázni óhajtó mezőgazdászok számára. Ezekről kérdeztük Szakál Andrást, a megyei vidékfejlesztési hivatal igazgatóját.
 
2016-12-06: Gazdakör - Bokor Gábor:

Télen sem tilos a legeltetés

December 6. után is lehet legeltetni az állatokat a legelőkön, kaszálókon. A 2006/407-es vadászati törvény 23-as cikkelye első bekezdésének c. pontja értelmében tilos lett volna az állatok legeltetése a december 6. és április 24. közötti időszakban.