Alkalmazna az agrártárca

2016. december 13., kedd, Gazdakör
A mezőgazdasági minisztérium ötven új munkahelyet létesít a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség keretében. Már elkészült a szükséges határozattervezet, amelyet az intézmény honlapján bocsátottak nyilvános közvitára.

Ha elfogadják, a tárca alkalmazottjainak száma 12 387-re nő, ebből 908-an a minisztérium közvetlen csapatában dolgoznának, közéjük tartoznak a magas beosztású állami tisztviselők és a miniszteri kabinet alkalmazottjai is. A létszám növelésével kívánják javítani az európai alapok lehívásának menetét, a kifizetési határidők betartását, hogy csökkentsék az Európai Bizottság által megszabható büntetéseket, levonásokat. Ugyanakkor a létszámnövelés a támogatások folyósításához szükséges parcellaazonosító rendszer, illetve az integrált adminisztrációs és ellenőrző rendszer naprakészségét is eredményezné, ami a kifizetések blokkolásának veszélyét csökkentené – vélik a hatóságok.
Cikk megjelenési időpontja: 2016-12-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 350
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2016-12-13: Gazdakör - Incze Péter:

A december közepétől újra pályázható intézkedések (Vidékfejlesztés)

Szakál Andrástól, a megyei vidékfejlesztési hivatal igazgatójától kaptuk a hírt, hogy a vidékfejlesztési terv néhány intézkedésénél új pályázatot írnak ki decemberben. Egyes intézkedéseknél nem fogyott ugyanis az elvárás szerint az éves keret, ezért a minisztérium vezetősége az uniós pályázati pénzek átcsoportosítása mellett döntött, illetve más területen még egy kiírási időszakot kezdeményezett.
2016-12-13: Gazdakör - Bokor Gábor:

Füstbe ment terv

A gazdabravúr nem sikerült, füstbe ment a terv. A háromszéki mezőgazdászoknak a következő négy évben sem lesz képviselőjük a román parlamentben. Pedig nagy volt a mozgósítás, egy RMDSZ-jelölt (másokról ne is beszéljünk) sem fordított annyi energiát a falun, mezőgazdaságból élők gondjainak megismerésére, a megoldások keresésére, mint a gazdák jelöltje. Elmondható, igazi kampányt senki nem folytatott, mindenki bízott abban, a munkát elvégzi a képviselőházi lista negyedik helyezettje. A munkát elvégezte, az eredmény kézzelfogható – nem csökkent tovább a magyar szavazatok száma –, a szövetségnek nem két, hanem három és szinte fél képviselőjelöltje győzedelmeskedhetett a megyében.