Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 20., vasárnap 05:09
Köszöntjük István nevű olvasóinkat!

A támogatások értéke

2016. december 13., kedd, Gazdakör
Sok gazda panaszkodik, pénz érkezett a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökségtől (APIA), de nem tudják, mire. Ehhez nyújtunk segítséget: az ügynökség adatai alapján közöljük a 2016-ra megszabott területalapú támogatások értékét. Megjegyezzük, a gazdák nem mindegyik támogatásfajtát kapják meg, a kifizetések a kultúrákhoz, a parcellák besorolásához, más tényezőkhöz kapcsolódnak, alább azokat mutatjuk be, amelyeket a háromszéki gazdák is igényelhettek.
Egységes területalapú támogatásként (SAPS) 96,8 eurót kapnak hektáronként a gazdák. A visszaosztott kifizetés értéke 1–5 hektár között 5 euró, 30 hektárig 48,85 euró. A környezet- és klímabarát gazdálkodás (zöldítés) támogatása 57,37 euró hektáronként. A fiatal gazdák kifizetése 22,87 euró hektáronként.
A 13.1-es intézkedés (hegyvidéki kiegészítés) szerinti támogatás 86 euró hektáronként, a 13.1-es intézkedés (jelentős természeti megszorításokkal szembesülő területek) esetében a támogatás 54 euró hektáronként, a 13.3-as intézkedés (specifikus megszorításokkal sújtott területek) juttatása 70 euró hektáronként. A 10-es intézkedés (agrárkörnyezet és klíma) 4. csomagjának (zöld kultúrák) kifizetése 128 euró hektáronként, a 3. csomagé (a harismadár élőhelyei) 261 euró hektáronként kézi művelés esetén, 182 euró könnyű gépekkel végzett gépesítés esetén, az 1. csomag (magas értékű gyepek) kifizetése 93 euró hektáronként, a 2. csomagé (hagyományos mezőgazdasági eljárások) 100 euró/ha kézi művelés esetén, 21 euró/hektár könnyű gépesítés esetén. A 8. csomag értelmében a kiveszőfélben  levő helyi fajok tenyésztését is támogatják. Juhok esetében az érték 87 euró számosállatként (UVM), kecskéknél 40 euró, lovaknál, szarvasmarháknál és bivalyoknál 200 euró, sertéseknél 175 euró.
2016. december 13.
kedd 14:40
moonwalker
312 hozzászólás
Igazodjál el kedves falusi ember,de,hogyan?Fel van sorolva szépen minden,csak éppen azt nem tudod,hogy a bankszámládon mire kaptál pénzt,és mire nem.Azt sem tudja az átlag falusi parasztember,hogy még kell-e kapjon,vagy nem,teljes a tudatlanság.Azt sem tudja,hogy mikor van vége és mikor kezdődik a következő év szubvenciója.Az átlag falusi ember abszolut nem tudja!Én mostmár csak egy eszeveszett lehetőségre adnám a voksomat:a harismadár élőhellyei néven nevezettre.

Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most