Megválasztották a frakcióvezetőket

2016. december 19., hétfő, Közélet

Korodi Attila lesz az RMDSZ képviselőházi, Cseke Attila a szövetség szenátusi frakciójának vezetője – döntöttek az RMDSZ frissen megválasztott parlamenti képviselői.

  • Cseke Attila
    Cseke Attila
  • Korodi Attila
    Korodi Attila

Mindketten azt nyilatkozták, az RMDSZ-ben generációváltás ment és megy végbe. Már a választások előtt többször elhangzott, hogy a politikai munka gerince december 11. után a harmincas-negyvenes generációra hárul. Hozzátették: az erdélyi magyarok ennek az új generációnak és az általuk képviselt programnak szavaztak bizalmat, ami komoly felelősséget jelent számukra. A képviselőházi frakció feladata világos: olyan törvényeket kell kidolgozni egyezségek, viták, konzultációk mentén, amelyek révén az RMDSZ programját megvalósítják, és amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az erdélyi magyarokat ne kezeljék másodrendű állampolgárokként, illetve amelyek eszközként tudnak működni a 98 évvel ezelőtt Gyulafehérváron megígértek megvalósításában – közölte Korodi Attila.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1717
szavazógép
2016-12-19: Közélet - :

Francia kézben a Covalact

A sepsiszentgyörgyi Covalact tejfeldolgozó gyárat megvásárolta a francia Lactalis csoport – adta hírül a Foter.ro a Profit.ro pénzügyi-gazdasági portálra hivatkozva.
2016-12-19: Közélet - :

Dragnea mandátumáról vitáznak

A Nemzeti Liberális Párt (NLP) alelnöke, ideiglenes vezetője, Raluca Turcan tegnap közölte: Liviu Dragnea képviselői mandátumának érvénytelenítését fogják kérni a mandátumérvényesítő bizottság ülésén. A mandátum érvényesítése ellen fognak szavazni a Mentsétek meg Romániát Szövetség tagjai is – közölte Nicuşor Dan, a politikai alakulat elnöke.