Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 20:10
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Szakít a Schweighoferrel

2016. december 20., kedd, Belföldi hírek
December 16-án a Hornbach Románia bejelentette, januártól felbontja a partnerséget a Holzindustrie Schweighofer osztrák fafeldolgozóval, jövőtől nem árusítja termékeit – írja a Transindex portál. A nagykereskedés a vásárlók nyomására dönthetett így, ugyanis korábban petíció indult az építkezéssel, anyagok forgalmazásával foglalkozó nagykereskedések vásárlóit megszólítva, amelyben bojkottra hívják őket azon cégekkel szemben, amelyek HS-termékeket forgalmaznak.
A petíciót Hans Hedrich környezetvédelmi aktivista, a fogarasi Neuer Weg Egyesület alelnöke kezdeményezte, és eddig több mint 14 ezren írták alá. A Hornbach saját Facebook-oldalán egy kommentre írt válaszban is közli: a vállalatnál figyelemmel követték a Schweighofer FSC-fenntarthatósági tanúsítványának sorsát, és az FSC legutóbbi döntése nyomán határoztak úgy, hogy megszakítják üzleti kapcsolataikat korábbi beszállítójukkal. Az FSC nemrég jelentette be, felfüggeszti a Schweighofer fenntarthatósági tanúsítványát, mivel független vizsgálata megállapította, súlyos rendellenességek és törvénytelenségek kísérték az osztrák fafeldolgozó romániai tevékenységét.
Hozzászólások
2016. december 20.
kedd 08:33
trovacsek
2517 hozzászólás
Komolyan mondom,ez a bakszász,Hans Hedrich,többet tett az erdőkért mint maga a román állam!!!!RESPECT herr Hedrich!!!

2016. december 20.
kedd 09:04
freaky
289 hozzászólás
RESPECT, Hans Hedrich!

2016. december 20.
kedd 11:09
Erzsebet54
338 hozzászólás
Mondja meg valaki, hogyan lehet ennek a derék német embernek írni, és megkérdezni tőle, a közvagyon eladható?, a bizottsági tagok közül volt eldöntve, közülük egy vágatta ,
néha illegálisan a fát, a tulajdonosok a mai napig nem kapták meg az adásvételi szerződésről szóló iratokat. Ez is napvilágra kellene kerüljön, mert ebbe bele betegedett nagyon sok vidéki ember, hísz a nagyszüleink, szüleink vagyonáról döntöttek páran a bizottsági tagok közül. Szerintem sokan nem is tudják a valóságot, mai napig várják, hogy pénzt adnak, vagy valami történik, de semmi, azóta sem.

2016-12-20: Belföldi hírek - :

Semmilyen tisztséget nem utasít vissza

Victor Ponta szociáldemokrata párti volt kormányfőt tegnap arról faggatták az újságírók, hogy kérni fogja-e a képviselőház elnöki székét. „Nem kérek semmilyen tisztséget, nem utasítok vissza semmilyen tisztséget. Mostanáig az emberek és az SZDP részéről a Gorj megyei képviselői tisztséget kaptam meg, ami nem könnyű tisztség, mert meg kell mentenünk egy megyét” – válaszolta Ponta, aki arról is beszélt az újságíróknak, hogy a Nemzeti Liberális Párt elöljárói tévednek, amikor azt mondják, hogy nem lehet érvényesíteni Liviu Dragnea SZDP-elnök képviselői mandátumát.
2016-12-20: Hírsaláta - :

Hírsaláta

MEGTALÁLTÁK A MAROSVÁSÁRHELYI ORVOSNŐ HOLTTESTÉT. Egy koronkai magánház udvarán találtak rá a december 11-én Marosvásárhelyről eltűnt Benedek Orsolya holttestére. A Központ hetilap információi szerint a gyilkossággal az orvosnő barátját gyanúsítják, aki veszekedés közben megütötte, ő leesett, és belehalt sérüléseibe. Ezt követően a gyanúsított elásta a holttestet a háza udvarán. Az orvosnőt múlt vasárnap este, az Auchan City bevásárlóközpont parkolójában látták utoljára. A térfigyelő kamerák felvételei szerint itt egy furgonba szállt be, autóját később megtalálták a parkolóban. Az orvosnő a Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem lektora, korábban a SMURD önkéntese is volt.