Szakít a Schweighoferrel

2016. december 20., kedd, Belföld
December 16-án a Hornbach Románia bejelentette, januártól felbontja a partnerséget a Holzindustrie Schweighofer osztrák fafeldolgozóval, jövőtől nem árusítja termékeit – írja a Transindex portál. A nagykereskedés a vásárlók nyomására dönthetett így, ugyanis korábban petíció indult az építkezéssel, anyagok forgalmazásával foglalkozó nagykereskedések vásárlóit megszólítva, amelyben bojkottra hívják őket azon cégekkel szemben, amelyek HS-termékeket forgalmaznak.
A petíciót Hans Hedrich környezetvédelmi aktivista, a fogarasi Neuer Weg Egyesület alelnöke kezdeményezte, és eddig több mint 14 ezren írták alá. A Hornbach saját Facebook-oldalán egy kommentre írt válaszban is közli: a vállalatnál figyelemmel követték a Schweighofer FSC-fenntarthatósági tanúsítványának sorsát, és az FSC legutóbbi döntése nyomán határoztak úgy, hogy megszakítják üzleti kapcsolataikat korábbi beszállítójukkal. Az FSC nemrég jelentette be, felfüggeszti a Schweighofer fenntarthatósági tanúsítványát, mivel független vizsgálata megállapította, súlyos rendellenességek és törvénytelenségek kísérték az osztrák fafeldolgozó romániai tevékenységét.
Cikk megjelenési időpontja: 2016-12-20 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2016-12-20: Belföld - :

Semmilyen tisztséget nem utasít vissza

Victor Ponta szociáldemokrata párti volt kormányfőt tegnap arról faggatták az újságírók, hogy kérni fogja-e a képviselőház elnöki székét. „Nem kérek semmilyen tisztséget, nem utasítok vissza semmilyen tisztséget. Mostanáig az emberek és az SZDP részéről a Gorj megyei képviselői tisztséget kaptam meg, ami nem könnyű tisztség, mert meg kell mentenünk egy megyét” – válaszolta Ponta, aki arról is beszélt az újságíróknak, hogy a Nemzeti Liberális Párt elöljárói tévednek, amikor azt mondják, hogy nem lehet érvényesíteni Liviu Dragnea SZDP-elnök képviselői mandátumát.
2016-12-20: Belföld - :

Hírsaláta

MEGTALÁLTÁK A MAROSVÁSÁRHELYI ORVOSNŐ HOLTTESTÉT. Egy koronkai magánház udvarán találtak rá a december 11-én Marosvásárhelyről eltűnt Benedek Orsolya holttestére. A Központ hetilap információi szerint a gyilkossággal az orvosnő barátját gyanúsítják, aki veszekedés közben megütötte, ő leesett, és belehalt sérüléseibe. Ezt követően a gyanúsított elásta a holttestet a háza udvarán. Az orvosnőt múlt vasárnap este, az Auchan City bevásárlóközpont parkolójában látták utoljára. A térfigyelő kamerák felvételei szerint itt egy furgonba szállt be, autóját később megtalálták a parkolóban. Az orvosnő a Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem lektora, korábban a SMURD önkéntese is volt.