Vádemelés Horváth Anna ellen

2016. december 21., szerda, Belföld
Befolyással való üzérkedés és pénzmosás gyanújával bíróság elé állítja Horváth Anna kolozsvári alpolgármestert a korrupcióellenes ügyészség. Az RMDSZ politikusa a vádemelés után is hatósági felügyelet alatt marad, továbbra sem láthatja el alpolgármesteri teendőit, csak ügyészi engedéllyel hagyhatja el az országot, és nem kommunikálhat az ügy szereplőivel.

Az ügyészség Fodor Zsolt kolozsvári üzletember ellen is vádat emelt, őt befolyás vásárlásával és pénzmosással gyanúsítják. A vád szerint az alpolgármester hatvan fesztiválbérletet fogadott el a júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára Fodor Zsolttól, cserében pedig megsürgette számára a városházán egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását. A két zenei fesztiválra szóló belépők összértékét 20 ezer lejre becsüli a vádhatóság. A törvényesség látszatának fenntartása érdekében a vádlottak megállapodtak abban, hogy Fodor Zsolt egyik cége támogatási szerződést köt egy Horváth Anna által megnevezendő céggel – olvasható az ügyészség közleményé­ben.
Cikk megjelenési időpontja: 2016-12-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 259
szavazógép
2016-12-21: Belföld - :

Hat hónapra igent mond az RMDSZ? (Körvonalazódik az együttműködés)

Félévente megújítandó parlamenti együttműködésről tárgyal az RMDSZ a szociálliberális koalícióval, mely a választások eredményeképpen kormányalakításra készül – közölte Kelemen Hunor szövetségi elnök tegnap.
2016-12-21: Belföld - :

Olcsóbb lesz az áram

Január elsejétől 1,9 százalékkal olcsóbb lesz a villamosáram átlagára a háztartási fogyasztóknak. Az országos energiaügyi hatóság januártól 13,01 lej/kilowattban állapította meg a magasfeszültségű áram előállításához való hozzájárulása értékét, mely az energia árának 5,81 százalékos csökkenését eredményezi, és ez országos szinten minden fogyasztót kedvezően érint – áll a hatóság tegnapi sajtóközleményében.