Ismét feltűnt a gyermekbénulás

2016. december 21., szerda, Belföld
Kifejezetten veszélyes, hogy egyes közszereplők a gyermekek beoltása ellen kampányolnak, emiatt olyan betegségek is felüthetik fejüket, amelyektől az oltási kampányoknak köszönhetően már egyszer sikerült megszabadulni – figyelmeztet a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelőségének vezetője, Raed Arafat államtitkár.

Az államtitkár Facebook-oldalán írta, hogy egyes közszereplők nagyon sokat ártanak azzal, hogy buzgó oltásellenes kampányba kezdtek, orvosi kötelessége figyelmeztetni mindenkit, hogy ennek súlyos következményei lehetnek, megjelenhetnek olyan betegségek, amelyektől az évek során sikerült megszabadulni. A gyermekbénulást korábban sikerült a védőoltásokkal kiirtani, de most ismét megjelent, mivel vannak szülők, akik elutasítják gyermekeik beoltását – figyelmeztetett Raed Arafat.
Cikk megjelenési időpontja: 2016-12-21 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1002
szavazógép
2016-12-21: Belföld - :

Olcsóbb lesz az áram

Január elsejétől 1,9 százalékkal olcsóbb lesz a villamosáram átlagára a háztartási fogyasztóknak. Az országos energiaügyi hatóság januártól 13,01 lej/kilowattban állapította meg a magasfeszültségű áram előállításához való hozzájárulása értékét, mely az energia árának 5,81 százalékos csökkenését eredményezi, és ez országos szinten minden fogyasztót kedvezően érint – áll a hatóság tegnapi sajtóközleményében.
2016-12-21: Belföld - :

Miniszterelnök kerestetik

Sajtóforrások szerint a Szociáldemokrata Párt (SZDP) elnöke, Liviu Dragnea hétfő este megkereste Florin Georgescut azzal a kéréssel, hogy vállalja el a miniszterelnöki tisztséget, ám a Román Nemzeti Bank kormányzóhelyettese és volt pénzügyminiszter elutasította az ajánlatot. A kormányfőjelölt személyéről ma reggel dönt az SZDP ügyvezető elnöksége. Korábban a sajtó több lehetséges nevet is megszellőztetett, köztük Mihai Fifor szenátorét, Sorin Grindeanu volt távközlési miniszterét, illetve az európai uniós alapokért felelős volt tárcavezető Dan Nicáét. Egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy a kormányfőjelölt nem Liviu Dragnea lesz, ugyanis a párt elnöke maga is elismerte, hogy ennek jogi akadályai (is) vannak. (Maszol)