Református hírnökHogyan ünnepeljünk?

2016. december 22., csütörtök, Jegyzet
Közösségi oldalon olvastam: nyakunkon a karácsony, pedig a szívünkben kellene lennie. Gyakran érezzük, hogy ünnepeink teherként nehezednek ránk. Miért, kivel ünnepeljek? Hogyan, másképp?
 
Minden kételkedéssel teli kérdés ellenére olyan jó készülni a szent ünnepre, a Krisztus-várásra, a család megtartó szeretetére. Mindig megszületik az a pillanat, amikor átérezzük a szeretet melegét. Ravasz László püspök írja, hogy Krisztust meglátni nem egyéb, mint megpillantani az élet értelmét. Látom, hogy mi az ünnep, az élet értelme? Ismerősek a pásztorok, az angyalok, a kisded személye, vágyakozással tekintünk minderre, de hogyan ünnepeljünk?
Az adventi hetekben, a készülődésben a lelkünkbe nézünk. Rádöbbenünk, hogy szabadulni kell az ajándékozási kényszertől, görcstől. Az a fontos, hogy mennyit tudunk adni a szívünk szeretetéből. Mennyire testvér a testvér, mennyire engedem, hogy a betlehemi csillag beragyogjon szívem ablakán? Krisztus születése életünk felértékelése is egyben. Isten elküldi egyszülött Fiát, mert értékes vagy számára. Értékeinkre vigyázunk, de saját értékes életedre mennyi időt, energiát, figyelmet szánsz?
Ünnepeljünk egyszerűen, tisztán, őszintén, örülve a Krisztusnak, a felebarátnak. Hálát adva az életért, az elfogadott szenvedésért, a meg nem értett csalódásokért, hálát adva egymásért!
Ünnepeljünk egymás iránti jóakarattal, békességben, Istent magasztalva!
Incze Zsolt György
Cikk megjelenési időpontja: 2016-12-22 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 211
szavazógép
2016-12-22: Jegyzet - :

Karácsony és bürokrácia (Református hírnök)

Talán az év végi hajrá és az azzal járó rettenetes mennyiségű kitöltendő adatlap, nyilatkozat, bevallás és aláírandó tette, ki tudja, de úgy advent derekán járva az a szörnyű vízió sejlett fel bennem, hogy az egész betlehemi história: jászlastul-birkapásztorostul-hajlékot kereső szentpárostul valójában nem más, mint egy bürokratikus bonyodalom részletes leírása. Mondhatni, egy közigazgatási eljárás ügymenete, amibe Lukács beavat minket.
2016-12-22: Jegyzet - :

Ajándékod az öröm (Református hírnök)

„Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek...” (Lk 2,10)