Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 24., csütörtök 02:22
Köszöntjük Bertalan nevű olvasóinkat!

Hogyan ünnepeljünk? (Református hírnök)

2016. december 22., csütörtök, Jegyzetek
Közösségi oldalon olvastam: nyakunkon a karácsony, pedig a szívünkben kellene lennie. Gyakran érezzük, hogy ünnepeink teherként nehezednek ránk. Miért, kivel ünnepeljek? Hogyan, másképp?
 
Minden kételkedéssel teli kérdés ellenére olyan jó készülni a szent ünnepre, a Krisztus-várásra, a család megtartó szeretetére. Mindig megszületik az a pillanat, amikor átérezzük a szeretet melegét. Ravasz László püspök írja, hogy Krisztust meglátni nem egyéb, mint megpillantani az élet értelmét. Látom, hogy mi az ünnep, az élet értelme? Ismerősek a pásztorok, az angyalok, a kisded személye, vágyakozással tekintünk minderre, de hogyan ünnepeljünk?
Az adventi hetekben, a készülődésben a lelkünkbe nézünk. Rádöbbenünk, hogy szabadulni kell az ajándékozási kényszertől, görcstől. Az a fontos, hogy mennyit tudunk adni a szívünk szeretetéből. Mennyire testvér a testvér, mennyire engedem, hogy a betlehemi csillag beragyogjon szívem ablakán? Krisztus születése életünk felértékelése is egyben. Isten elküldi egyszülött Fiát, mert értékes vagy számára. Értékeinkre vigyázunk, de saját értékes életedre mennyi időt, energiát, figyelmet szánsz?
Ünnepeljünk egyszerűen, tisztán, őszintén, örülve a Krisztusnak, a felebarátnak. Hálát adva az életért, az elfogadott szenvedésért, a meg nem értett csalódásokért, hálát adva egymásért!
Ünnepeljünk egymás iránti jóakarattal, békességben, Istent magasztalva!
Incze Zsolt György
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most