Kosárlabda, Női Nemzeti LigaAradon zárja az évet a Sepsi-SIC

2016. december 28., szerda, Sport

A bajnoki címvédő Sepsi-SIC ma 18.30 órától az Aradi ICIM vendége lesz a 2016-os esztendő utolsó fordulójában. A 14. körbeli találkozó játékvezetői: Marius Epure, Alin Dragoș, Máté András Stretea. Mint ismeretes, a zöld-fehér mezes együttes az első (12 győzelem/egy vereség – 25 pont), míg az aradi csapat a hatodik helyről (5 győzelem/8 vereség – 18 pont) várja az esti találkozót.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A két alakulat ez idáig tizennégy alkalommal csatázott egymással, ezek a párharcok tíz aradi siker mellett négy szentgyörgyi diadalt hoztak, így lányainknak van, amiért visszavágniuk a Maros mentieknek. A csapatok legutóbb október 22-én találkoztak: a Szabó Kati Sportcsarnokban lejátszott mérkőzés Zoran Mikes tanítványainak 78–51 arányú győzelmével ért véget. Aradon napra pontosan egy éve csaptak össze utoljára a gárdák, az akkori meccset 76–55-re az ICIM nyerte meg.
A női kosárlabda Nemzeti Liga előző fordulójában a Sepsi-SIC hazai környezetben, roppant izgalmas és kiélezett mérkőzésen mindössze 85–80-ra tudta megverni a Marosvásárhelyi Siriust, mai vendéglátóink viszont a Jászvásár otthonában könnyed 72–50 arányú sikert értek el. Az Aradi ICIM és a Sepsi-SIC közötti összecsapás eddig minden alkalommal rengeteg izgalmat hozott+, ez most sem lesz másképp, még annak tükrében sem, hogy az aradi csapatot az a Stacy Nolan vezeti, aki egykoron Sepsiszentgyörgyön is edzősködött, s játékosai között van két háromszéki – Szőcs Emőke, Demeter Hanna – kosaraslány is.
A forduló további mérkőzései: Galaci Phoenix–Brassói Olimpia, Szatmárnámeti VSK–Târgovişte, Marosvásárhelyi Sirius–Alexandria, Kolozsvári U–Jászvásár. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 777
szavazógép
2016-12-28: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A Többlet folyóirat bemutatója
Az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság és a Többlet folyóirat szerkesztősége szervezésében ma 17 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár olvasótermében Egyed Péter kolozsvári filozófus, egyetemi tanár bemutatja a kiadvány leg­utóbbi számait. A lapszámok elolvashatóak, megvitathatóak, elvihetőek.
2016-12-28: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mélyen szeretett férj, édesapa, testvér, nagyapa és jó szomszéd, a zágoni születésű
id. MOLNÁR BÉLA
életének 68., házasságának 41. évében hosszan tartó betegség után csendesen elhunyt.
Temetése 2016. december 28-án 14 órai kezdettel lesz a zágoni ravatalozóháztól.
Részvétfogadás december 27-én 15 és 17 óra között.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
18623