Csíkszereda válasza

2016. december 28., szerda, Belföld

Három táblaképet helyeztek ki a csíkszeredai városháza tanácstermében válaszként arra, hogy – egy jogerős bírósági ítéletnek megfelelően – 2016. november 10-én a sajtó jelenlétében távolították el a teremből a magyar, a székely és a városzászlót. Ezek helyébe, a román és az Európai Unió zászlaja mellé, az ítélet elleni tiltakozásul egy fekete zászlót tettek. A három táblakép közül az első Csíkszereda város zászlaját és címerét, a középső a székely jelképeket és a székely székeket, a harmadik pedig az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a város ’56-os forradalmárainak állít emléket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1499
szavazógép
2016-12-28: Belföld - :

Iohannis nemet mondott (Kormányalakítás)

A Szociáldemokrata Párt (SZDP)–Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) által alakított parlamenti többség szerint Klaus Iohannis államfő nem hajlandó elfogadni a választói akaratot, és politikai válságba akarja sodorni az országot azzal, hogy nem volt hajlandó kormányalakítási megbízást adni a koalíció miniszterelnök-jelöltjének. Iohannis nem indokolta meg döntését, de azzal, hogy nem bízott meg mást kormányalakítással, hanem újabb javaslatot kért a parlamenti többségtől, elismerte annak jogát a kormányfő jelölésére, így feltehetően csak a jelölt személye ellen volt kifogása. Liviu Dragnea, az SZDP elnöke és Călin Popescu Tăriceanu, az LDSZ társelnöke tegnapi közös sajtóértekezletükön úgy vélekedtek, hogy az államfőnek semmi oka nem volt elutasítani a muzulmán vallású Sevil Shhaideh volt regionális fejlesztési miniszter kormányfői kinevezését, szerintük Iohannis azt akarja kierőszakolni, hogy felfüggesszék hivatalából.
2016-12-28: Belföld - :

Elsődleges a reptér

A Brassó Megyei Tanács legfontosabb célja 2017-ben, hogy folytassák a Brassó–Vidombák nemzetközi repülőtér építését – nyilatkozta Adrian Veştea, a testület elnöke.