Elsődleges a reptér

2016. december 28., szerda, Belföld
A Brassó Megyei Tanács legfontosabb célja 2017-ben, hogy folytassák a Brassó–Vidombák nemzetközi repülőtér építését – nyilatkozta Adrian Veştea, a testület elnöke.
Jelenleg a tervezési részen dolgoznak, amint meglesz a műszaki terv, közzéteszik a versenytárgyalási előírásokat az elektronikus versenytárgyalásokat lebonyolító rendszerben, hogy mielőbb elkezdhessék a munkálatokat – mondta el az elnök. A finanszírozásra vonatkozóan Veştea elmondta: a megyei tanács első lépésben 10 millió eurót fordít saját költségvetéséből a reptéri munkálatokra, ha pedig a következő kormány nem támogatja a befektetést, a tanács költségvetéséből fedezik a kiadásokat. A megyei tanács eddig 24 millió eurót költött a repülőtér építésére, a megvalósíthatósági tanulmány frissítése után kiderült, hogy még 39 millió euróra lenne szükség a nemzetközi légikikötő befejezéséhez.
Cikk megjelenési időpontja: 2016-12-28 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 259
szavazógép
2016-12-28: Belföld - :

Csíkszereda válasza

Három táblaképet helyeztek ki a csíkszeredai városháza tanácstermében válaszként arra, hogy – egy jogerős bírósági ítéletnek megfelelően – 2016. november 10-én a sajtó jelenlétében távolították el a teremből a magyar, a székely és a városzászlót. Ezek helyébe, a román és az Európai Unió zászlaja mellé, az ítélet elleni tiltakozásul egy fekete zászlót tettek. A három táblakép közül az első Csíkszereda város zászlaját és címerét, a középső a székely jelképeket és a székely székeket, a harmadik pedig az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a város ’56-os forradalmárainak állít emléket.
2016-12-28: Belföld - :

Szabadlábon, nyomtalanul

Elutasította tegnap a legfelsőbb bíróság az Országos Korrupcióellenes Ügyészség arra vonatkozó kérését, hogy távollétében előzetes letartóztatási parancsot adjon ki Sebastian Ghiţă nevére.