Visszaküldve

2016. december 28., szerda, Belföld
Elutasította tegnap a szenátus plénuma Klaus Iohannis államfőnek a 102 nem adójellegű illeték eltörléséről szóló törvény újratárgyalására vonatkozó javaslatát, és a kihirdetésre küldött formájában fogadta el a jogszabályt.
Az újratárgyalás mellett a Nemzeti Liberális Párt és a Népi Mozgalom Párt honatyái voksoltak. A 102 illeték eltörlésére vonatkozó törvény újratárgyalására vonatkozó államfői kérést a plenáris ülést megelőzően negatívan véleményezte a szenátus költségvetési bizottsága, amelyen a Szociáldemokrata Párt szenátoraival egyetértésben Nicoleta Ramona Dinu (Mentsétek meg Romániát Szövetség) és Tánczos Barna (RMDSZ) is az újratárgyalásra vonatkozó kérés elutasítása mellett tette le voksát. Az államfő kérését a szenátus kulturális bizottsága is negatívan véleményezte.
Cikk megjelenési időpontja: 2016-12-28 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 259
szavazógép
2016-12-28: Belföld - :

Szabadlábon, nyomtalanul

Elutasította tegnap a legfelsőbb bíróság az Országos Korrupcióellenes Ügyészség arra vonatkozó kérését, hogy távollétében előzetes letartóztatási parancsot adjon ki Sebastian Ghiţă nevére.
2016-12-28: Belföld - :

Hírsaláta

SZELÍDEBB KARÁCSONY. A szenteste elkövetett erőszakos bűncselekmények száma 24 százalékkal, a súlyos közúti baleseteké 14 százalékkal csökkent a tavalyi évhez viszonyítva. Ez annak is köszönhető, hogy több mint 10 300 rendőr teljesített szolgálatot a szokásos beosztáson felül a karácsonyi időszakban. A rendőrök a vallásos megmozdulások helyszínein, a tömegeket vonzó helyszíneken és az országutakon is figyelemmel kísérték a közrend betartását. (Agerpres)