Az RMDSZ nem támogatná

2016. december 29., csütörtök, Belföld
Érvényben marad az RMDSZ és a szociálliberális koalíció közti parlamenti együttműködési megállapodás, de ami az új kormányfőjelöltet illeti, az RMDSZ „senkinek nem adhat biankó csekket” – nyilatkozta Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke ugyanakkor úgy vélekedett: az államfő felfüggesztésének nincs alkotmányos alapja, és az RMDSZ nem támogatna egy erre utaló kezdeményezést. Arra a kérdésre, hogy miként látja a további együttműködést az RMDSZ-szel, ha ez utóbbi nem osztja véleményüket az államfő tisztségből való felfüggesztésével kapcsolatban, Liviu Dragnea azt mondta: „Az RMDSZ-nek szólásszabadsága van. Nincs köztünk olyan egyezség, amely azt mondaná ki, hogy nekik mindenben a mi oldalunkon kell állniuk. Van egy parlamenti együttműködésről szóló megállapodásunk, amely arról szól, hogy minden törvénytervezet esetén ők is és mi is eldöntjük, hogy támogatjuk-e vagy sem” – fogalmazott Dragnea.
Cikk megjelenési időpontja: 2016-12-29 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 290
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2016-12-29: Belföld - :

Végleg elutasítva

Miután egy nappal korábban a szenátus, tegnap a képviselőház is elutasította a 102 nem adójellegű illeték eltörlését előíró törvény újratárgyalására vonatkozó államfői javaslatot. A választási kampány előtt még egyhangúlag megszavazott jogszabály ellen a jobboldali ellenzék szavazott.
2016-12-29: Belföld - :

Mélyponton a lej

Csaknem hároméves mélypontra gyengült a lej az euróval szemben, amit az elemzők – a regionális tendenciákon kívül – a kormányalakítás körüli politikai bizonytalansággal, az államfő és a szociálliberális koalíció közötti feszültségekkel magyaráznak.