Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 20:05
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Rengett a föld

2016. december 29., csütörtök, Belföldi hírek
A Román Földtani Intézet adatai szerint 5,3 fokos földrengés történt tegnap hajnalban egy óra húsz perckor Vrancea megyében, Nereju környékén, 98,9 kilométeres mélységben.

Az amerikai földtani intézet  honlapján közölt adatok szerint a földrengés központja Nereju településtől 6 kilométerre nyugati irányban, 81 kilométeres mélységben volt. A földrengés érezhető volt Bulgáriában és Moldova Köztársaságban is. Hajnali öt órakor újabb földrengés történt Vrancea térségében, az utórengés a Richter-skála szerinti 2,9 fokos erősségű volt.
Hozzászólások
2016-12-29: Belföldi hírek - :

Mélyponton a lej

Csaknem hároméves mélypontra gyengült a lej az euróval szemben, amit az elemzők – a regionális tendenciákon kívül – a kormányalakítás körüli politikai bizonytalansággal, az államfő és a szociálliberális koalíció közötti feszültségekkel magyaráznak.
2016-12-29: Hírsaláta - :

Földrengésveszélyes középületek

Szeben megye több kórháza és öregotthona is 2-es vagy 3-as besorolású kockázatot jelent földrengés esetén, ugyanakkor egyetlen magas (3 emeletes vagy annál nagyobb) ingatlan sem kapott a legveszélyesebbnek számító 1-es besorolást – derül ki a megyei tanács jelentéséből. Kettes besorolás alá esik viszont a megyei kórház három épülete, amelyek közül egyik ingatlan még 1859-ben épült. Kettes besorolást kapott két speciális iskola, hármas besorolás alá esik több kórházépület, két öregotthon, valamint az 1998-ban átadott Transilvania sportterem is. (Agerpres)