Szarvasmarha-kiállítás Kovásznán

2007. július 2., hétfő, Közélet

A Megyei Mezőgazdasági Szaktanácsadó Hivatal, a Megyei Szarvasmarhatartók Egyesülete, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgató­ság, a kovásznai polgármesteri hivatal és a megyei tanács szervezésében a hét végén szarvasmarha-kiállítást tartottak a Kovászna és Csomakőrös közötti egykori lőtéren, amelyen mintegy 64 pirostarkát állítottak ki.

A legszebb jószágokat egy szakemberekből álló zsűri díjazta. Amint Motica András, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Szaktanácsadó Hivatal igazgatója elmondta: a felsorakoztatott példányok azt bizonyítják, hogy a minőségi szaporítóanyagnak köszönhetően Há­romszéken jó a marhaállomány, és ezekkel az állatokkal bárhol fel lehet venni a versenyt, hiszen az Európai Unió marhatenyésztő hagyomá­nyokkal rendelkező országaiban is megállnák a helyüket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1717
szavazógép
2007-07-02: Közélet - Fekete Réka:

Iskolát választanak

Mától péntekig kell kitölteniük a felvételi lapokat azoknak a VIII. osztályt végzett tanulóknak, akiknek sikerült a képességvizsgájuk. Míg a magyar diákok közül több mint száznak nem jut hely középiskolában, a román tannyelvű osztályokban akkor is üres marad legalább ötven, ha minden román tanuló középiskolában kíván tovább tanulni.
2007-07-02: Közélet - Mózes László:

A hétvége hírei