Nyomtatott újság megrendelése Paypal-al

Megrendelési periódus:

Kezdési dátum:


Regisztráljon, és szóljon hozzá írásainkhoz


Sepsiszentgyörgy, 2017. augusztus 24., csütörtök 02:17
Köszöntjük Bertalan nevű olvasóinkat!

Putyin nem veszi fel a kesztyűt

2016. december 31., szombat, Világfigyelő
Moszkva nem utasít ki senkit válaszul az Oroszország ellen bevezetett amerikai szankciókra – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap.
Leszögezte azonban, hogy Barack Obama távozó amerikai elnök kormányának lépései provokatívak, céljuk az orosz–amerikai kapcsolatok további aláásása. Ez pedig egyértelműen szembe megy az amerikai és orosz népek alapvető érdekeivel – tette hozzá. Előzőleg az orosz külügyminisztérium 35 amerikai diplomata kiutasítására tett javaslatot Vlagyimir Putyinnak, válaszul az előző nap bejelentett hasonló amerikai intézkedésre. Putyin közleményében hangsúlyozta, hogy Moszkvának az amerikai lépések fényében joga lenne a válaszlépésekre, és fenntartja magának a jogot ilyen lépések megtételére, de nem fog „lesüllyedni” a felelőtlen diplomácia szintjére. Putyin sajnálatát fejezte ki, hogy Obama ilyen módon fejezi be elnökségét, mindazonáltal gratulált neki és családjának az újév alkalmából.
Az orosz–amerikai kapcsolatok helyreállítására tett további lépéseket pedig (a január 20-án hivatalba lépő) Donald Trump megválasztott amerikai elnök leendő politikájától teszik függővé – tette hozzá Vlagyimir Putyin. Putyin az orosz diplomaták kiutasításával kapcsolatban közölte azt is, hogy „az Egyesült Államokból hazatérő orosz diplomaták otthon, családjaik és barátaik körében töltik az újévi ünnepséget”. Az orosz elnök egyúttal meghívta az Oroszországba akkreditált amerikai diplomaták összes gyermekét a Kremlben rendezendő újévi és (ortodox) karácsonyi ünnepségre. Közleménye végén Putyin boldog újévet kívánt Donald Trumpnak és az amerikai népnek.
Ha hozzá szeretne szólni, jelentkezzen be
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráljon most