Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 00:59
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Rasszizmussal vádolják a német rendőröket

2017. január 4., szerda, Világfigyelő
Tavaly szilveszter után a felkészületlenségük miatt kritizálták a németek a rendőrséget, idén viszont éppen azért, mert semmit nem bíztak a véletlenre. Annak ugyan örül a német média és a liberális politikusok, hogy sikerült megelőzni a tavalyihoz hasonló molesztálásokat, de szerintük a rasszizmus határát súrolja, hogy a rendőrök kifejezetten utaztak az észak-afrikaiakra.
 
 
Egy kisebb hadseregnyi rendőrrel és biztonsági emberrel vonult fel Kölnben a főpályaudvar előtti térre a városi és a tartományi rendőrség szilvesztereste. Egy céljuk volt: megakadályozni, hogy megismétlődjenek az egy évvel korábbi események. Akkor csaknem ezer észak-afrikai férfi valósággal rázúdult az ünneplőkre. Nők százait molesztálták és bántalmazták, sokakat kiraboltak. A rendőrök akkor tehetetlenül nézték végig az egészet. Emiatt a sajtó és a közvélemény is rengeteg kritikával illette őket.
Noha sokan azt hitték, hogy a jó előre bejelentett hatalmas készültség már túlzás, mégsem volt az. Észak-afrikaiak ismét több százan, egyes jelentések szerint több mint ezren gyűltek össze a kölni pályaudvar előtt, és a jelek szerint ugyanarra készülhettek, mint tavaly. A rendőrök azonban gyorsan körbevették, igazoltatták és egy időre őrizetbe is vették sokukat. Sikerült is megakadályozni a nők tömeges zaklatását – a tavalyinál sokkal kevesebb panasz érkezett.
A rendőrség azonban nem csak elismerést kapott ezért – bírálatok özöne zúdult rájuk liberális politikusoktól és különböző civil csoportoktól, amelyek szerint a rasszizmus határát súrolja, hogy a karhatalmi erők kifejezetten észak-afrikai fiatal férfiakat kerestek. Simone Peter, a Zöldek elnöke szerint egyértelműen faji alapú megkülönböztetésnek számít, ha a rendőrség csaknem ezer embert pusztán a kinézete alapján azonosít és vesz őrizetbe, és a közösségi médiában is számos kritika érte őket. Egy, a hivatalos rendőrségi hírcsatornán megjelent üzenet is alapot adott a kritikáknak, amelyben a rendőrzsargonból vett rövidítéssel – a Nordafrikanisch-ból levezetve – egyszerűen csak nafrinak nevezték a különösen megfigyelt fiatalokat.
Köln rendőrfőnöke tegnap már megpróbált a lehető legóvatosabban fogalmazni, amikor az intézkedéseik által érintettekről beszélt. „Az észak-afrikai térségből származnak, zömmel Magrebből érkeztek, de volt köztük szír, afgán, pakisztáni és fekete-afrikai” – mondta Jürgen Mathes, a kölni rendőrfőnök, és egyben kategorikusan visszautasította azokat a vádakat, miszerint faji alapon vagy bőrszín alapján keresték volna a gyanús elemeket. (Hirado.hu)
Hozzászólások
2017. január 4.
szerda 07:35
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Nesze neked liberalizmus.Én ebből a cikkből azt a tanúlságot vonom le hogy teljesen normális az amikor a Sorosék által bezúditott bünöző terrorista csőcselék nőket molesztál , robbantgat , késel Európában.Az nem normális ha egy állam rendfenntartó erői megvédik az állampolgáraikat ugyanott.
Amikor a tavaly egy osztrák diszkóban két szir ork fiatal lányokat ölelgetett és fogdosott, a biróság azzal a zárónyilatkozattal mentette föl ezeket a trollokat - ők igy ismerkednek, barátkoznak.Jézus Atyamária .
Erre mondaná az öreg lófő székely - "Ez a világ ki van mencseredve magából".

2017. január 4.
szerda 16:22
Ferencz
13769 hozzászólás
"Simone Peter, a Zöldek elnöke ..." Elnézve a magyarországi, magukat zöldeknek tituláló alakokat, én már semmim sem csodálkozok. Kivéve azt a TÉNYT, hogy hogyan lett a karakán német nép ennyire ....murok (répa). És nem első ízben történelme folyamán.

2017-01-04: Világfigyelő - :

Koncepciós alapon támadják a magyar vezetőket (Semjén Zsolt nemzetpolitkai értékelője)

Magyarország feladata, hogy a külhoni magyarok előnyösebb helyzetbe kerüljenek, és aki szülőföldjén meg akar maradni magyarnak, meg is maradhasson – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kossuth rádió Határok nélkül című műsorának adott interjújában.
 
2017-01-04: Külföldi hírek - :

Börtönlázadás Brazíliában

Az Amazónia központjának számító Manaus börtönében helyi idő szerint vasárnap késő délután összecsapások törtek ki a helyi Északi Család és a déli, Sao Pauló-i Első Fővárosi Kommandó nevű rivális banda között, valószínűleg a börtön feletti ellenőrzésért.