Börtönlázadás Brazíliában

2017. január 4., szerda, Világfigyelő
Az Amazónia központjának számító Manaus börtönében helyi idő szerint vasárnap késő délután összecsapások törtek ki a helyi Északi Család és a déli, Sao Pauló-i Első Fővárosi Kommandó nevű rivális banda között, valószínűleg a börtön feletti ellenőrzésért.

A bandaháború hétfő reggel ért véget, amikor 12 túszul ejtett börtönőr is kiszabadult. Az összecsapásokban a legfrissebb jelentések szerint 56-an haltak meg. A zavargás során hat holttestet lefejeztek. Az Anísio Jobim komplexumban történtekkel párhuzamosan másik két közeli börtönben is lázadás tört ki, a kormány gyanúja szerint összehangolt akciókról volt szó. A vasárnap és hétfőn zajlott zavargások közepette csaknem 200 rabnak sikerült megszöknie, de a hatóságok közülük legalább 40-et már elfogtak. Alexandre de Moraes, Amazónia szövetségi állam igazságügyi minisztere a helyi hatóságokkal tartott tanácskozást követően bejelentette, hogy az Anísio Jobim büntetés-végrehajtási komplexumban hét órán át tartó vérengzés fő felelőseit azonosítják, és az ország más börtöneibe helyezik át.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-04 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 362
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-01-04: Világfigyelő - :

Rasszizmussal vádolják a német rendőröket

Tavaly szilveszter után a felkészületlenségük miatt kritizálták a németek a rendőrséget, idén viszont éppen azért, mert semmit nem bíztak a véletlenre. Annak ugyan örül a német média és a liberális politikusok, hogy sikerült megelőzni a tavalyihoz hasonló molesztálásokat, de szerintük a rasszizmus határát súrolja, hogy a rendőrök kifejezetten utaztak az észak-afrikaiakra.
 
2017-01-04: Világfigyelő - :

Zavargás Lengyelországban

Egy tunéziai és egy algériai-lengyel állampolgárságú férfit gyanúsított meg hétfőn a lengyel ügyészség azzal, hogy az északkelet-lengyelországi Elk egyik éttermében szilveszter éjszakáján meggyilkolt egy helyi lakost. A 21 éves férfit egy kebabbárban kitört verekedésben késelték meg, a helyszínen belehalt sérüléseibe.