Zavargás Lengyelországban

2017. január 4., szerda, Világfigyelő
Egy tunéziai és egy algériai-lengyel állampolgárságú férfit gyanúsított meg hétfőn a lengyel ügyészség azzal, hogy az északkelet-lengyelországi Elk egyik éttermében szilveszter éjszakáján meggyilkolt egy helyi lakost. A 21 éves férfit egy kebabbárban kitört verekedésben késelték meg, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A gyilkosság elkövetésével az elki kerületi ügyészség hétfőn az étterem tunéziai állampolgárságú szakácsát, valamint a tulajdonosát – aki algériai-lengyel kettős állampolgár – gyanúsította meg, és három hónapos letartóztatásukat is kezdeményezte. Az elki rendőrség közölte: a gyilkosság nyomán vasárnap a városban zajló tüntetések során 28 embert vettek őrizetbe, mindannyian fiatal vagy középkorú férfiak. A tüntetések során kövekkel betörték az étterem kirakatait, és megdobálták a rendőrök autóit is. „Elk legtapasztaltabb rendőrei sem emlékeznek hasonló eseményekre” – mondta a 60 ezer lakosú város rendőrségének szóvivője. Egy hétfői rendőrségi közlemény szerint vasárnap ismeretlen tettesek megrongálták az egyik őrizetbe vett algériai férfi által bérelt, a kebabbártól mintegy 300 méterre fekvő lakást, megpróbálták felgyújtani bejárati ajtaját. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított. Elk utcáin hétfőn nyugalom volt, a meggyilkolt fiatalember lelki üdvéért és a város békéjéért este az elki püspök által bemutatott szentmisén egybegyűlt mintegy kétszáz ember imádkozott.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-04 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 130
szavazógép
2017-01-04: Világfigyelő - :

Börtönlázadás Brazíliában

Az Amazónia központjának számító Manaus börtönében helyi idő szerint vasárnap késő délután összecsapások törtek ki a helyi Északi Család és a déli, Sao Pauló-i Első Fővárosi Kommandó nevű rivális banda között, valószínűleg a börtön feletti ellenőrzésért.
2017-01-04: Magazin - :

Aarhus és Páfosz a nyerő (Európa Kulturális Fővárosa 2017-ben)

A dániai Aarhus és a ciprusi Páfosz lesz 2017-ben Európa két kulturális fővárosa – tudatta közleményében az Európai Bizottság.