Új sajtótanácsosa van Kelemen Hunornak

2017. január 4., szerda, Belföld
Nagyjából egy nap alatt változott meg Nagy-Debreczeni Hajnal, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke sajtótanácsosának státusa oly módon, hogy ő maga is ellentmondásba keveredett.

Az érintett tegnap arról tájékoztatta a médiát, hogy január 4-étől már nem ő Kelemen Hunor RMDSZ-elnök sajtótanácsosa – egy nappal korábban még a Krónikának nyilatkozva hülyeségnek nevezte az értesülést. Nagy-Debreczeni jelenleg az RMDSZ által létrehozott, a Maszol.ro hírportált is kiadó Progress Alapítvány vezetője – számol be a Főtér.ro portál, emlékeztetve: ez az alapítvány adta ki a napokban megszüntetett, korábban hetilapból portállá alakult Erdélyi Riportot is. Kelemen Hunor sajtótanácsosa 2015-ben keveredett botrányba, amikor kiderült, hogy évente közel 44 ezer lejes fizetést kap a Kolozsvári Rádiótól, noha a szerkesztőségben senki nem látta dolgozni. Nagy-Debreczeni akkor azt mondta, nincs összeférhetetlenség a rádiós és az RMDSZ-es munkája között, később azonban lemondott közmédiás állásáról. Nagy-Debreczeni Hajnal helyett Könczei Árpád az RMDSZ-elnök új sajtótanácsosa.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-04 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 392
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-01-04: Belföld - :

Megszűnik az Erdélyi Riport

Anyagi okok miatt meghatározatlan időre szünetelteti az Erdélyi Riport működését a hírportál kiadója, a kolozsvári székhelyű Progress Alapítvány, a munkatársakkal pedig szerződést bont – közölték a szerkesztőség tagjai a portálon.
2017-01-04: Belföld - :

Már csak román állampolgár

A sajtóból tudta meg, hogy megvonták tőle moldovai állampolgárságát – nyilatkozta tegnap Traian Băsescu az Agerpres hírügynökségnek. A volt államfő szerint ez a döntés azt bizonyítja, hogy Igor Dodon, a Moldovai Köztársaság elnöke fél tőle.