Már csak román állampolgár

2017. január 4., szerda, Belföld
A sajtóból tudta meg, hogy megvonták tőle moldovai állampolgárságát – nyilatkozta tegnap Traian Băsescu az Agerpres hírügynökségnek. A volt államfő szerint ez a döntés azt bizonyítja, hogy Igor Dodon, a Moldovai Köztársaság elnöke fél tőle.

„Mi mást gondolhatnék, mint hogy egy Moszkva-párti elnök visszavonja egy moldovai köztársaságbeli állampolgár állampolgárságát csak azért, mert az nem úgy gondolkodik, mint ő. Én soha nem fogok tudni egy bolsevik módjára gondolkodni” – fogalmazott Băsescu. A volt államfő azt fontolgatja, hogy megpróbálja az igazságszolgáltatás útján megtámadni ezt a határozatot. Igor Dodon, a Moldovai Köztársaság államfője tegnap írta alá a Traian Băsescu állampolgárságának megvonására vonatkozó rendeletet. Dodon ugyanakkor nem vonta meg moldovai állampolgárságát a volt elnök feleségétől, Maria Băsescutól.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-04 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 1002
szavazógép
2017-01-04: Belföld - :

Új sajtótanácsosa van Kelemen Hunornak

Nagyjából egy nap alatt változott meg Nagy-Debreczeni Hajnal, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke sajtótanácsosának státusa oly módon, hogy ő maga is ellentmondásba keveredett.
2017-01-04: Közélet - Szekeres Attila:

Székely zászló alatt Románia?! (Történelemhamisítás vagy félretájékoztatás)

Román országos sajtóorgánumok történelemhamisítással vádolják a sepsiszentgyörgyi T3 Kiadót. Azt kérik rajta számon, hogy egy negyedik osztályosok számára kiadott magyar nyelvű történelemtankönyvben székely zászlóval jelölték meg Románia helyét Európa térképén. Mindezt ráadásul közpénzen. Utánanéztünk az ügynek, s kiderült a csúsztatás.