Javítaná a viszonyt

2017. január 5., csütörtök, Belföld
Teodor Meleşcanu „erkölcsi kötelességének” nevezte, hogy külügyminiszterként fejlessze Románia és Magyarország kapcsolatait, mivel 1996-ban ő írta alá Temesváron a magyar–román alapszerződést.
A diplomácia új vezetője parlamenti meghallgatása alkalmával beszélt szomszédságpolitikai terveiről. Meleşcanu kifejtette: Románia külpolitikáját koncentrikus köröknek tekinti, amelyek között az első és legfontosabb kör a szomszédokkal ápolt viszony, ez jelenleg nem a legjobb. Magyarországgal kapcsolatban a politikus felidézte, hogy két évtizede, amikor aláírták a két ország közti alapszerződést, ő volt Románia külügyminisztere. Szerinte fontos dokumentum volt a stratégiai partnerségi megállapodás is, amely „sajnos, csak dokumentum szintjén maradt”.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-05 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2017-01-05: Belföld - :

A kormányprogram és a kisebbségek

Az oktatási kerettörvényhez illeszkedő külön törvényben készül szabályozni a kisebbségi nyelveken szervezett oktatást a Grindeanu-kabinet – egyebek között ez derül ki a parlament honlapján tegnap közzétett kormányprogramból. Az ágazati politikákat 170 oldalon részletező kormányprogram a kulturális fejezetben kétoldalas alfejezetet szán a kisebbségnek.
2017-01-05: Közélet - Bokor Gábor:

Kovásznán megkezdődött a síszezon

A kovásznai Lőrincz Zsigmond Sípályán természetes hó is van, a hóágyú is működik, a havat a hótaposó tömöríti, a felvonók működnek, esténként a megvilágítást is bekapcsolják – tudtuk meg Jeszenovics Károly alpolgármestertől. A nagyobbik – egy kilométeres – pálya felsőbb részein azonban  több hóra lenne szükség a gondtalan sízéshez. Egy-két napig még az alsó szakaszon működtetik a hóágyút, hogy felmelegedés esetén is elégséges legyen a hó vastagsága, majd a fennebb költöztetik a műhavat előállító berendezést.