Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 01:01
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Bűnbanda

2017. január 5., csütörtök, Máról holnapra
Nem az a legnagyobb gond, hogy Sorin Grindeanu csak névleg lesz a miniszterelnök, és minden hatalom Liviu Dragnea jogerősen elítélt szociáldemokrata pártelnök kezében összpontosul. Végtére is a szociáldemokraták nyerték meg a választásokat – nem is kicsit –, értelmetlen és fölösleges tehát amiatt háborogni, hogy a győztes élne hatalmával, és mindent irányítani akar. Tetszett volna szavazni és megnyerni a választásokat, mondhatnák a szocialisták, ha egyáltalán foglalkoznának a végelgyengülés tüneteit mutató politikai ellenfeleikkel vagy a civil bírálatokkal.
Aztán meg azon se csodálkozzunk oly nagyon, hogy a pártelnök számára a lojalitás volt a legfontosabb a kormánycsapat összeállítása során: nem hasonló volt-e a helyzet akkor, amikor Traian Băsescu elnökként Emil Bocot bízta meg kormányalakítással, hogy a háttérből – sőt, sokszor nyíltan – maga irányítsa az országot? Pedig Băsescu államelnök volt, nem egyszerű pártelnök, mint Dragnea…
Azon persze már jócskán hüledezhetünk, hogy a pártelnökhöz lojális társaságból csak ennyire futotta. Hogy szinte mindenik kormánytag nevéhez fűződik valamiféle botrány, a frissen kinevezett miniszternek vagy a múltja vet fel kérdéseket, mint Teodor Meleşcanu külügyér esetében, vagy majdnem elvitte a korrupcióellenes ügyészség, mint Alexandru Petrescu gazdasági tárcavezetőt, akinek szakértelméről is sokat elárul, hogy azt a postavállalatot vezette, amely szinte teljesen leépült.
A sor hosszan folytatható, hiszen a hataloméhes klientúra és a szövetségesek kielégítése végett alaposan fel is duzzasztották a kormányt, minden eddiginél több, 27 miniszterrel dolgozik majd. Számunkra, magyarok számára különösen visszatetsző, hogy munkaügyi miniszterként a most felálló új csapat tagja lett a magyarellenes megnyilvánulásairól híres Lia Olguţa Vasilescu craiovai polgármester is, aki a Nagyrománia Párt örökségét viszi tovább – immár a kormánypalotában. Ezért és sok másért is érthetetlen az az önfeladónak tetsző magatartás, amellyel az RMDSZ sietett támogatásáról biztosítani az új kormányt anélkül, hogy a meglebegtetett kulturális államtitkári tisztségen kívül ezért bármit kapott volna cserében. Még olyan körülmények között is biankó csekknek tűnik ez, hogy a kormánykoalíciónak biztosított a parlamenti többsége, nem szorul tehát a magyar szervezet támogatására.
Mindezeken túl azonban a legnagyobb probléma mégiscsak az, ami december 11-én történt. Az ország vezetésére készülő bűnbanda ugyanis demokratikus, tisztességes, a játékszabályok tiszteletben tartásával megrendezett választásokon nyert. Az igazán elképesztő tehát az, hogy a szavazóurnákhoz járult választópolgárok többsége őket választotta. Kétségbeejtő, hogy ez az ország, ez a nép ilyen vezetőket akar magának… Nem, Liviu Dragnea, a teleormani vörös báró nem forrása, nem oka a bajoknak – sokkal inkább a tünete a romániai társadalomban oly mélyen gyökerező betegségeknek.
 
Hozzászólások
2017. január 5.
csütörtök 09:27
tihi
1775 hozzászólás
A fentiek alapján is,ebben az országban a legnagyobb gond az igazságszolgáltatás!!!Annál is inkább,hogy ennek eredményeit szajkózzák nagyon sokan és használják fel politikai érdekekben.A Böszeszku által megkreált rendszeralakító és mozgató dinamika,ami a Coldea tábornok és Kövesi űgyész körül kering,oly nagyban befolyásolta az ország és a nép életét,hogy ezt átlátni úgy tűnik nagyon kevesen tudják,vagy nem is akarják,hisz a zavarosban jobb halászni és a külföldi politikai akarat is ezt kívánja.A friss igazság az,hogy ha nem Dragnea jönn ki győztesen az előző egy hónap politikai csatározásaiból,akkor Iohannis lesz a nyertes.A kérdés az,melyik lett volna jobb???Szerintem egyik sem,így fogadjuk el a nép akaratát,és legyen tűrelmünk várni egy rövid ideig,hogy a mindennapi élet igazolja vagy nem igazolja bizalmunk,féltéseink és a hatalmi ígéreteket!

2017. január 5.
csütörtök 10:44
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Az unió legkorruptabb országa, sokat elárul az hogy a parlamentben lévők szinte 50 százaléka bűnügyi eljárás alatt van, nem találsz még egy olyan közméltósági magas funkciót betöltőt akiről valami nem derült volna ki és akinek ne lenne kormos az orrocskája.Egyre másra derűlnek ki a panamák, adócsalások, ár alatti licit odaitélések, telekvásárlási botrányok, a közbeszerzési eljárások megkerűlése és egyáltalán nem alkalmazása.
Ebbe az országban meg lehetne nyitani a Korrupció, Adócsalás és Egyébb Ügyek Egyetemét ahova majd közép és kelet európából járnának kurzusokra.

2017. január 5.
csütörtök 13:01
Ferencz
13769 hozzászólás
tihi: ne haragudj, már egyszer felhívtam a figyelmet arra, hogy Dragnea nem a nép "akarata". ( Te, Dragneáról beszélve mindegyre a népakaratot emlegeted, holott ö pusztán egy jogerősen elítélt bűnöző!Ugyanakkor mint bűnözőről szólsz egy számodra unszimpatikus államfőről!)Még akkor sem az, ha a népakarat az ő pártját juttatta hatalomra!

2017. január 5.
csütörtök 13:58
tihi
1775 hozzászólás
Ferencz,te többször felhívtad erre-arra-amarra a figyelmem,de nem egyszer alaptalanul. Nem írtam azt, hogy Dragnea a nép akarata...Dragnea legfennebb szülei akarata lehet...nos,az igaz, hogy Dragnea és pártja győztesen került ki a iohannista-ciolosista-sorosista valamint a szocialista erők párharcából,és ennek a győzelemnek a zászlaját a nép adta a Dragnea kezébe.Ha te másképp látod,mert csak úgy bírod elfogadni, az egész más,de egyelőre ez van, akkor is ha a parlament falai közül nézzük és akkor is ha a Victoria palota termeiből! A böszista pribékeket magába ölelő liberális pártot és annak igazi fejét, Iohannist te miért értékeled másképp???Ha nem így lenne,akkor nem kötnél bele minden bejegyzésembe!Dragnea politikai elítélt,melynek törvénytelenségére rövidesen fény derűl,mert ma már az alkotmánybíróságon van az űgy,míg Iohannis több bűnügyi iratcsomóval rendelkezik mint Dragnea,kettőben már végérvényesen pert veszett ,csak hát őkelme a lehetetlent is megfellebezheti,na meg ott van az immunitás aljas intézménye is,!!! Melyik aljasabb dolog, közbűnözőnek lenni(csalás, aktahamísítás és törvénytelen ingatlan kereskedés) vagy politikai elítéltnek lenni, mert a népet arra kérted pértvezérként,hogy menjenek és éljebnek szavazati jogaikkal?? Ne magyarázzuk a bizonyítványunk, mert nem érdemes!!!Románia,vezetőivel együtt Európa legkorruptabb országa, ezzel van nekem bajom, és nem feltétlen a politikával.

2017. január 5.
csütörtök 15:31
Ferencz
13769 hozzászólás
tihi: még egyszer megpróbálom tisztázni: már többször leírtam, hogy Johannis legalább annyira a begyemben van, mint neked, de: nem volt megvádolva, elítélve sem, míg Dragnea igen. Tudom, te ezt valamiért a román igazságszolgáltatás számlájára írod, talán alapos okkal, talán anélkül, de ez a te saját ügyed. Ami Dragneát illeti: most is ezt írod: "...a győzelemnek a zászlaját a nép adta a Dragnea kezébe." És nekem ezzel van bajom: a nép semmit nem adott Dragnea kezébe, azt a köréje csoportosult szűk pártvezetés tette! A nép pusztán azt tette, amit szokott: hitt ismét a nagyobb pofalemezeknek! Mi, a magyarok is, a számtalan pofára esés dacára! Hogy ezt megtehették szégyen a népre, de még nagyobb a pártvezetésre! Túlzol amikor azt állítod, hogy minden bejegyzésedbe belekötök: ha ezt tenném külön fórum kellene kettőnk számára! Befejezésül: megkérlek, hogy a tisztánlátás kedvéért sorold fel a Johannis elleni, folyamatban lévő és a már lezárt bírósági ügyeket, ha lehet, rövid tárgyi ismertetőkkel együtt.

2017. január 5.
csütörtök 16:29
tihi
1775 hozzászólás
05.01.2017...Se pronunţă astăzi cu privire la unul dintre dosarele lui Klaus Werner Iohannis,privind casa din central Sibiului pe care a pierdut-o. Cel de-al doilea se va judeca vineri, fiind vorba despre un nou termen în dosarul în care coproprietarul imobilului în cauză a cerut instanţei nulitatea certificatului de moştenitor al familiei preşedintelui. De asemenea, un alt dosar, cel de al treilea, are termen pe data de 20 ianuarie.Casa din central Sibiului a aparţinut iniţial familiei Ghenea, fiind ulterior în posesia statului roman, după care a fost cumpărată de chiriaşi. Un nepot al familiei Ghenea a cerut în instanţă anularea contractelor de cumpărare.
Procesele se judecă la Piteşti după ce familia Iohannis a cerut strămutarea lui de la Curtea de Apel Piteşti.... Másik kettő:
În anul 2005 s-a pronunțat definitiv și irevocabil sentința la procesul declanșat, în anul 1999, de locatarii imobilului situat în Sibiu, str. G-ral Magheru, nr. 35 (prima casă furată) și s-a anulat Certificatul de moștenitor obtinut prin uz de acte false,prin care au pus labele pe casa în cauză, mare cât un bloc și situată în buricul târgului! Atunci, proprietarii Carmen Georgeta Iohannis, Georgeta Lăzurca (mama lui Carmen G. Iohannis) și Baștea Ioan au pierdut prima casa. Ulterior trebuia să se aplice „puterea lucrului judecat” și actele subsecvente Certificatului de mostenitor, ANULAT în 2005, inclusiv Contractul de vânzare-cumpărare a unei jumătăți din imobilul situat în Sibiu str. N. Bălcescu, nr. 29 (a doua casă furată), aflat și el pe același Certificat de moștenitor declarat nul, anulate. Pentru acest ultim imobil, locatarii, proprietari de drept în același timp, s-au mai judecat încă 10 ani fiind susținut că au fost cumpărători de bună credință. În final, instanța nu numai că a demonstrat că soții Iohannis nu au fost cumpărători de buna credință, dar chiar a subliniat acest aspect în sentința definitivă a Tribunalului Brașov. Itt megjegyzem,ez utóbbi űgy kapcsán nyert pénzzel,még ma is tartozik a Iohannis család az államnak.
Tehát ítélettől függetlenül,igen többször is volt megvádolva...+ három bűnügyi doszár a nevén: 270/P...5/P és 609/P...


2017. január 5.
csütörtök 16:40
tihi
1775 hozzászólás
http://www.romaniatv.net/klaus-iohannis-afla-joi-daca-pierde-casa-din-centrul-sibiului-care-i-a-adus-sute-de-mii-de-euro_256448.html
Itt van egy átfogóbb leírás két perdossziéról,meg az,hogy 320 ezer euró tartozás az állam felé....Én nem tartozok!!!
A Lumea Justitiei közölte mindegyik dossziét ha érdekel----

2017. január 5.
csütörtök 17:07
tihi
1775 hozzászólás
- 8 aprilie 2016 - INALTA CURTE TINE LA SECRET DOSARUL LUI IOHANNIS – ICCJ nu vrea sa elibereze presei incheierea de admitere a stramutarii contestatiei in anulare formulate de sotii Klaus si Carmen Iohannis impotriva deciziei CA Brasov care a lasat familia prezidentiala fara cea de-a doua casa dobandita cu acte false. Instanta suprema invoca Ghidul CSM privind relatia cu jurnalistii, refuzand sa constate ca acesta intra in coliziune flagranta cu dispozitiile CEDO, cu Constitutia si cu Legea nr. 544/2001
- "Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a fost reclamat la Agentia Nationala de Integritate,fiind membru in consiliul unui think-tank fondat de miliardarul George Soros Publicatia activenews.ro a dezvaluit, luni 14 noiembrie 2016, ca Klaus Iohannis este membru in Consiliul European de Relatii Externe (European Council of Foreign Relations)".
Az incompatibilitási probléma okán nem lehetsz államelnök.Elhazudta,most meg törűltette magát...Becsületesek vagyunk nagyon...nem de ???
- 4 ianuarie 2016 VOR CASA INAPOI – Presedintele Iohannis si "prima doamna" forteaza pe cai extraordinare desfiintarea deciziei judecatoresti care ii obliga sa evacueze cel de-al doilea imobil din Sibiu dobandit fraudulos. Contestatia in anulare este judecata de colegii de sectie ai celor trei magistrati de la CA Brasov care au confirmat in recurs ca proprietatea din strada Balcescu 29 a fost luata prin acelasi mod de operare utilizat la "mostenirea" din Magheru 35
Lehet mérleget készíteni....

2017. január 5.
csütörtök 17:14
tihi
1775 hozzászólás
Ezt csak azért küldöm,hogy ne hazudtold meg az elnök urat...ő beismeri akarata ellenére is amit te nem fogadsz el :29 octombrie 2016 - Dupa dezvaluirile despre dosarul de la DNA, presedintele Klaus Iohannis s-a incurcat in replici si s-a dat de gol. In prima replica, a sustinut ca „nu a fost niciodata urmarit penal”. Dupa cateva minute, Iohannis a revenit si s-a faultat singur, afirmand ca „nu a avut calitatea de inculpat, ci doar de invinuit”. Invinuit = “Persoana fata de care se efectueaza urmarirea penala”.


2017. január 5.
csütörtök 17:30
barcsay
1794 hozzászólás
Valamelyik honatya habzo szájjal kivőrősődve kiabálta az egyik rv adon,hogy ne ellenkezzenek az ellenzékiek kell adni ezeknek si egy ,,sanszot,,hát 9ö ota csak a sanszokkal éltek loptak hazudtak most kezdődik minen előlről.Éljen a román szocialista párt élén elitélt mártirjával Dragnea elvtársal az élen.Miért nem hivták meg Nastaset is neki is dukált volna valami funkció szégyeljék magukat.

2017. január 5.
csütörtök 17:44
Ferencz
13769 hozzászólás
Settembrini: te hülye vagy, vagy csupán teszed? Az előbbire szavazok. teljes meggyőződéssel!

tihi, tudsz te másokat is olvasni? "Ezt csak azért küldöm,hogy ne hazudtold meg az elnök urat..." (????) Muszáj idéznem magamat:"... már többször leírtam, hogy Johannis legalább annyira a begyemben van, mint neked...." Remélem, miután ez lehetséges, s a vádak igaznak bizonyulnak, cellatársak lesznek Dragneával! Még egy megjegyzés: az idézett forrásokat illik felfedni! Az összeset.Szép sorozat, nem mondom: Nastase, Iliescu, Petre Roman, a sánta hadügyes, Miron Cosma, Melescanu, Basescu, Ponta....Johannis....és lehetne folytatni! azt mondják: egyrészt a népet nem lehat leváltani, másrészt minden népnek olyan vezetője van, akit megérdemel. A románoknál maradva: hát nem ártana leváltani / ezt a gárdát talán még ők sem érdemelték meg!

2017. január 5.
csütörtök 18:44
szekelyse50
5712 hozzászólás
Így a gondok szaporodnak tovább , a népbutítás erősödik minden formában , tehát előre --

2017. január 6.
péntek 07:33
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Ferencznek igaza volt amikor azt irta anno hogy settenkedő barátunknak valamiért tabu téma a román korrupció.Most is amikor erről van szó egyből a jó öreg komcsi módszer, a porhintés taktikájával él, egyből Magyarországra tereli a szót.Nem az első alkalom de szerencsére aki tud olvasni a sorok között az rájön, miről van szó , hogyan is működik becses barátunk .

2017. január 6.
péntek 11:47
ejnyebejnye
1572 hozzászólás
Egyik többség jogszerű, jogosan jut hatalomra, a másik többségi népakarat illegitim?
Ez jó kérdéske volt, mert kérdezhetek most ez margójára valamit tőled : az Amerikában megrendezett referendum legitim, a Krim félszigeten megrendezett referendum nem? A hágai ember jogi biróság által elitélt náci bűnösök rács mögé juttatása egy nemes cselekedet,de amikor úgyanez a biróság kimondja hogy a Gázában történt szőnyegbombázás az népirtásnak minősűl,akkor az már nem?
Látod e te settenkedő, miért vagy te megvezetve és ellenzős?Hacsak nem az történik hogy te és a gazdikáid pontosan tudjátok ám miről van szó, de próbáltok itt ködösiteni.Én inkább erre gyanakszok.

2017-01-05: Közélet - Bokor Gábor:

Kovásznán megkezdődött a síszezon

A kovásznai Lőrincz Zsigmond Sípályán természetes hó is van, a hóágyú is működik, a havat a hótaposó tömöríti, a felvonók működnek, esténként a megvilágítást is bekapcsolják – tudtuk meg Jeszenovics Károly alpolgármestertől. A nagyobbik – egy kilométeres – pálya felsőbb részein azonban  több hóra lenne szükség a gondtalan sízéshez. Egy-két napig még az alsó szakaszon működtetik a hóágyút, hogy felmelegedés esetén is elégséges legyen a hó vastagsága, majd a fennebb költöztetik a műhavat előállító berendezést. 
2017-01-05: Közélet - Nagy D. István:

Támogatás erdőtulajdonosoknak

Bő két hét áll azon erdőtulajdonosok rendelkezésére, akik harminc hektárnál kisebb területet birtokolnak, hogy benyújtsák kéréseiket a 864/2016-os kormányrendelet által biztosított támogatásra. Háromszéken két helyszínen: Baróton és Sepsiszentgyörgyön várják a kéréseket.