Marad a rendkívüli állapot

2017. január 5., csütörtök, Világfigyelő
A szilveszteri isztambuli merénylet nyomán újabb három hónappal meghosszabbították tegnap a július 15-ei puccskísérlet után bevezetett rendkívüli állapotot Törökországban.
Recep Tayyip Erdogan államfő szerint a szilveszteri merénylet célja az volt: egymás ellen fordítsák a törököket és mélyítsék az országban meglévő törésvonalakat. Erdogan első alkalommal tartott beszédet a nyilvánosság előtt az Iszlám Állam által Isztambulban elkövetett újévi terrortámadás óta. A merényletben 39 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek. Az elkövetőt lapzártakor még kereste a rendőrség. A nyugat-törökországi Izmir városában őrizetbe vettek öt embert, akik gyaníthatóan kapcsolatban állnak az Iszlám Állammal, és közük lehet a szilveszter éjszakai isztambuli merénylethez – jelentette az Anadolu török hírügynökség.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-05 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 284
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-01-05: Világfigyelő - :

Assange: Nem az oroszok követték el a kibertámadásokat

Julian Assange, a Wikileaks kiszivárogtató hírportál alapítója szerint nem oroszok hackelték meg amerikai demokrata politikusok elektronikus levelezését.
2017-01-05: Világfigyelő - :

Vonatbaleset New Yorkban

Több mint száz sérültje van a tegnapi New York-i vonatbalesetnek. A szerelvény Long Islandről tartott a város központja felé, amikor kisiklott egy brooklyni állomáson.