Kórházba került egy tömeggyilkos

2017. január 5., csütörtök, Világfigyelő
Sajtóértesülések szerint kórházba szállították a 82 éves Charles Mansont, az évtizedek óta börtönben raboskodó hírhedt amerikai tömeggyilkost.
A hírt hivatalos források nem erősítették meg, a büntetés-végrehajtás egyik szóvivője a rabok személyiségi jogaira hivatkozva csak annyit közölt tegnap, hogy Charles Manson életben van – írja a hvg.hu. A büntetett előéletű Manson az 1960-as évek vége felé szervezett maga köré szektát. A banda 1969-ben öt hét alatt négy helyszínen kilenc emberrel végzett, köztük Roman Polanski filmrendező feleségével, az akkor nyolc hónapos terhes Sharon Tate színésznővel. A gyilkosságsorozat megrázta az Egyesült Államokat, Manson és követői börtönbe kerültek. Mansont 1971-ben halálra ítélték, ezt azonban életfogytiglanra változtatták, miután Kaliforniában alkotmányellenesnek minősítették a kivégzéseket. Az államban később visszaállították a halálbüntetést, de az egykori szektavezér ítéletét nem változtatták meg.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-05 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 247
szavazógép
2017-01-05: Világfigyelő - :

Vonatbaleset New Yorkban

Több mint száz sérültje van a tegnapi New York-i vonatbalesetnek. A szerelvény Long Islandről tartott a város központja felé, amikor kisiklott egy brooklyni állomáson.
2017-01-06: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Megjelent
Hencz Hilda: Magyar Bukarest. Románia nem kizárólag a román etnikumúak alkotása. A történelem során élt mellettük számos „idegen” és „kisebbségi”. A két világháború közti Nagy-Románia, bár „egységes nemzetállamnak” nevezi önmagát, egyike Európa legváltozatosabb etnikai palettájú országának. Kiváltképpen a városi kör volt kozmopolita, a burzsoázia pedig nagymértékben „nem román” eredetű.