Sepsiszentgyörgy, 2017. december 14., csütörtök 18:59
Köszöntjük Szilárda nevű olvasóinkat!

Huligánok garázdálkodnak az erdőben

2017. január 6., péntek, Nyílttér
A karácsonyi lakomák után felszusszanva, az új év kihívásaira várva jólesik az embernek, ha részt vehet egy hosszú délutáni gyalogtúrán.

Így történt ez velünk is: a Pacé felé vettük az irányt. Jólesett a domb megmászása után egyfajta jutalomként megszusszanni, visszanézni fentről a hófödte városra. Igazi maradandó élmény! Viszont természetbarátokként nem elégedtünk meg ennyivel. Vonzott az erdő suhogása, a kellemesen friss levegő, az érintetlen hó csillogása, így bemerészkedtünk a fák közé.
Az érintetlen természet varázsát azonban ott sem tudtuk megtapasztalni. Iszonyatos látvány tárult elénk. Egyik tisztás széli fát szeméttel, pillepalackokkal „díszítették fel” az erdőhuligánok.
Sajnos, létező és valós probléma pusztító és romboló tevékenységük. Nem ártana valós tényként kezelni a problémát, amíg divathóbort nem válik belőle.
Huszár Szilamér
Hozzászólások
2017. január 6.
péntek 09:50
Bugsbunny
642 hozzászólás
Szerintem ezzel a "fadisszel" valakik a közfigyelmet szerették volna felhivni arra, hogy az erdőben sok a szemét. Csa a földön heverő szemetet tették láthatóbb helyre, hogy a hülye is észrevegye. Szép gesztus. Nem hiszem, hogy a pakisztániak lettek volna, mert azok annyi fáradságot nem vesznek, hogy az általuk ledobott szemetet felvegyék az erdő talajáról.

2017. január 6.
péntek 16:51
trovacsek
2517 hozzászólás
Mit várunk el mikor a tömbházak lépcsőházai is tele vannak az ajtó elé kitett szemetes zsákokkal,amik,sokszor 2-3 napig is "díszitik" a lépcsőház aspektusát(nem beszélve a közegészség-ügyi problémákról)?!Sok surmó ember,képesek a saját mocskukban élni,és nem megtenni 50-100 m-t ,hogy a szemetet a szemetesbe tegyék!!!

2017-01-06: Nyílttér - Iochom István:

Megcsonkították a díszfenyőt

Sajnos, nem első alkalommal fordult elő Kézdivásárhelyen a karácsony környéki fenyőcsonkítás. Előző esztendőkben a tömbháznegyedekben és a Petőfi Sándor utcában lévő kisebb méretű fenyőfákat csonkították meg ismeretlen tettesek, most az ünnepek előtt ismeretlen elkövető a Molnár Józsiás park Béke utca felőli bejárata közelében található öt fenyőfa egyikét. A vandál tett elkövetője csak az ezüstfenyő felső részét vitte magával, a csonk a parkban maradt. A polgármesteri hivatal azzal a felhívással fordul a lakókhoz, ha valaki látott vagy tud valamit, ami segíthet a tettes azonosításában, hívja a 0725 101 264-es telefon­számot.
2017-01-06: Nyílttér - Farkas Réka:

Pártunk és a sajtó (Szóvá tesszük)

Nem véletlen, hogy a kampányban éppen az erdélyi magyar oktatás és sajtó helyzetére igyekeztek ráirányítani a figyelmet egy petícióban értelmiségiek, és az sem, hogy a választások után újra nyomatékosították a korábban megfogalmazottakat: az oktatás esetében fokozottabb szerepvállalást várnának az RMDSZ-től, a sajtó, a nyilvánosság tekintetében azonban éppen az ellenkezőjét, úgy vélik, a pártnak tartózkodnia kellene a rendelkezésére álló kontrollmechanizmusok működtetésétől.