Emlékezni hívnak

2017. január 6., péntek, Belföld
A többéves hagyományhoz igazodva 2017. január 7-én a Székely Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében Marosvásárhelyen is megemlékeznek a madéfalvi veszedelem évfordulójáról – tájékoztat az SZNT sajtószolgálata.

A szervezet közleménye szerint a rendezvénynek idén is a Kultúrpalota nagyterme ad otthont, és egyben a Gábor Áron-díjjal 2016-ban kitüntetett Szentegyházi Gyermekfilharmónia díjátadó gálaestjét is jelenti a 18 órakor kezdődő emlékező ünnepség. A tanács arra biztatja Székelyföld lakóit, „hogy minél nagyobb számban vegyenek részt Madéfalván, a vértanúk emlékművénél szervezett délelőtti megemlékezésen, illetve este Székelyföld fővárosában a Szentegyházi Gyermekfilharmónia előadásán emlékezzenek meg a 253 évvel ezelőtt legyilkolt csíki és háromszéki székelyekről”. Háromszékről autóbuszok indulnak Sepsiszentgyörgyről, valamint Kézdivásárhelyről. Jelentkezni a 0267 318 180-as telefonszámon lehet ma 11 óráig.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-06 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri a futball világbajnokságot?eredmények
szavazatok száma 131
szavazógép
2017-01-06: Belföld - :

Kerülő úton támad Dragnea (Segít az ombudsman)

Alkotmányossági óvást terjesztett be Victor Ciorbea ombudsman tegnap a kormány működését szabályozó törvény azon cikkelye ellen, amely meggátolta Liviu Dragnea szociáldemokrata (SZDP) pártelnököt abban, hogy pártja választási győzelme után magának követelje a miniszterelnöki tisztséget. Klaus Iohannis államfő felháborodásának adott hangot, kijelentve: a lépésnek egyetlen haszonélvezője van, illetve szabad utat nyithat, hogy jogerősen elítélt személyek töltsenek be magas tisztségeket az országban.
2017-01-06: Belföld - :

Már nagyon bezárnák

Távollétében előzetes letartóztatási parancsot adnak ki Sebastian Ghiţă nevére – döntött tegnap a legfelsőbb bíróság. Az erre vonatkozó kérést az Országos Korrupcióellenes Ügyészség nyújtotta be.