Sepsiszentgyörgy, 2018. február 18., vasárnap 04:47
Köszöntjük Bernadett nevű olvasóinkat!

Perre megy Băsescu

2017. január 6., péntek, Belföldi hírek
„Megkeresem a Moldovai Köztársaság legjobb ügyvédjét. Hat hónap áll rendelkezésemre. A rendelet hat hónap után lép érvénybe, keresek egy ügyvédet, és bíróságra megyek Dodonnal” – nyilatkozta tegnap Traian Băsescu a parlamentben.

Igor Dodon, a Moldovai Köztársaság államelnöke kedden írta alá a Traian Băsescu moldovai állampolgárságának visszavonásáról szóló rendeletet. A dokumentum Băsescu feleségéről, Maria Băsescuról nem tesz említést, pedig együtt nyerték el tavaly márciusban az állampolgárságot. Dodon azzal indokolta tettét, hogy Traian Băsescu törvénytelenül kapott moldovai állampolgárságot, mivel Romániában több vádpontban bűnügyi eljárás zajlik ellene, ez pedig alapos indok arra, hogy megfosszák állampolgárságától.
Hozzászólások
2017. január 6.
péntek 10:28
tihi
1775 hozzászólás
Ki hiszi el,hogy lenne annyira bátor? Én nem!!!De viszont lehet nincs tisztában azzal,hogy nem minden bíróság olyan mint amelyen az ő elnöki tisztsége alatt működött saját utasítására és érdekében!! Lehet,hogy kicsit nagyobb rend van Moldovában,nem véletlen,orosz mintára van kivitelezve!

2017-01-06: Belföldi hírek - :

Már nagyon bezárnák

Távollétében előzetes letartóztatási parancsot adnak ki Sebastian Ghiţă nevére – döntött tegnap a legfelsőbb bíróság. Az erre vonatkozó kérést az Országos Korrupcióellenes Ügyészség nyújtotta be.
2017-01-06: Hírsaláta - :

Marad az eltiltás

Elutasította a Maros megyei törvényszék Tamási Zsolt fellebbezését a meghosszabbított bírósági felügyelet miatt. A döntés következtében a marosvásárhelyi katolikus iskola igazgatója a következő két hónapban sem léphet be a Római Katolikus Teológiai Líceum területére, nem veheti fel a kapcsolatot az ügyében érintettekkel, és csak ügyészi jóváhagyással hagyhatja el az országot. Tamási Zsolt és Ștefan Someșan volt Maros megyei főtanfelügyelő ellen tavaly november elején indított eljárást a korrupcióellenes ügyészség, amely szerint a gyanúsítottak törvénytelenül jártak el a marosvásárhelyi római katolikus líceum alapításakor.  (Erdély Fm)