Sepsiszentgyörgy, 2018. február 20., kedd 11:15
Köszöntjük Aladár, Álmos nevű olvasóinkat!

Brüsszel önvédelemből megbukott (Szijjártó válasza Martin Schultznak)

2017. január 6., péntek, Világfigyelő
Ostobaság lenne még több tagállami jogkört átadni Brüsszelnek, különösen akkor, amikor látható, hogy a történelmi kihívásokra a tagállamok adnak használható válaszokat – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető arra reagált, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a német Süd­deutsche Zeitung lapnak adott interjújában úgy nyilatkozott: „a Kohl–Mitterrand generáció még azzal a mondattal utazott Brüsszel­be, hogy az erős Európa a mi országunk érdeke. Az Orbán-generáció azt mondja: országunk érdekeit Európával szemben kell megvédeni. Mintha azokat Brüsszelből támadnák.” Az EP elnöke szerint a nemzetállamok éveken át egyre több hatáskört ruháztak át Brüsszelre, de a legtöbb kormány ezt nem magyarázta el a polgárainak. Akik Brüsszelben valamit megszavaznak, „úgy tesznek otthon, mintha egy anonim hatalom kényszerítette volna őket”, és „ez halálos” – vélekedett.
Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban kiemelte: Martin Schulz téved, erős Európai Uniót ugyanis csak erős tagállamok alkothatnak. Ostobaság lenne még több tagállami jogkört átadni Brüsszelnek, különösen akkor, amikor jól látható, hogy a történelmi kihívásokra a tagállamok adnak használható válaszokat – mutatott rá. Úgy vélte, az EU az illegális bevándorlással szemben évek óta tehetetlen, „Brüsszel önvédelemből megbukott”. Szijjártó Péter úgy fogalmazott, „olyantól várni, hogy megvédjen, aki a veszélyt sem ismeri fel – na az halálos”.
Hozzászólások
2017. január 6.
péntek 16:37
trovacsek
2517 hozzászólás
Van egy világ hatalom felé törő csoport,Ez lassan,de nem egyből,kisebb-nagyobb "egyesüléseket"(észak amerikai,európai "unijó",majd eurázsia felé irányulva-ami nem fog menni,mert ott az orosz meg a kínai) megpróbálván létre hozni(így a petro-dollár is!),a fog a Föld nevű bolygó teljes hatalom átvételére! ez a neo -libsi körök felső utasítása is,meg a szabad kőműves(mi a faxom köze van a kőművességhez?) páholyok -é is!Feloszlatni mindent ami nemzeti,össze kutyulni népeket,szokásokat,hagyományokat,amik évezredek óta be vannak idegződve az emberekbe,hogy az identitását vesztett ember minél jobban manipulálható legyen!!!!A mai " unijós" vezetők, meg a zöld és ball-neo-libsi pártok is ezeknek a szolgái!!!Minden kibaxott eu-s országban.Óvakodj ezektől,mint az ördögtől!!!!!!

2017. január 7.
szombat 16:44
Ferencz
13769 hozzászólás
Vinnéd Tamásodat a Holdra, onnan ugatni a Földre, s lennél fegyverhordozója a marslakók elleni harcban, megkettyent banya! Nem fájhat ennyire Magyarország megerősődése, hacsak nem maga Gyurcsány vagy!

2017. január 9.
hétfő 22:31
LCS
408 hozzászólás
Szeptemberi gondolat, tényleg az elmúlás, a megszünés gondolata. Jó név a settembrini, csak tudnám mikor szünsz meg marhaságokar locsogni, várom, mikor igazolódik: nomen est omen.


2017-01-06: Jegyzetek - Kuti János:

Véres sportok éve (2.)

A tavalyi esztendő folyamán a riói olimpián elért eredmények alapján az Amerikai Egyesült Államok végzett első helyen, a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a portugálok. Olyan sportok esetén, amelyek gyakorlásakor sportszerűtlen eszközöket és harci módszereket vetnek be, és ezért világszerte tiltanák, a nem hivatalos Európa- és világbajnok egyértelműen az Iszlám Állam (IÁ), mely harcművészetekben mindenütt fölényes győzelmeket aratott. A harci sportokban zászlóvivőik sok helyen robbanásszerű sikereket értek el, minden kategóriában: a kisöblű pisztolyoktól a nagy­öblű géppisztolyokig, az egynyelű baltától a hatlövetű konyhakésig. Ezenkívül pokolgépekkel pokoli mutatványokat mutattak be.
2017-01-06: Világfigyelő - :

Ezrek térnek vissza Aleppóba

Ezrek kezdtek visszatérni a korábban felkelők uralta kelet-aleppói városnegyedekben szétlőtt otthonaikba, dacára a fagyos időjárásnak és a minden képzeletet felülmúló háborús pusztításoknak – mondta Szajjad Malik, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) Szíriáért felelős képviselője a Reutersnek adott helyszíni interjújában.