Sepsiszentgyörgy, 2018. február 24., szombat 20:02
Köszöntjük Mátyás nevű olvasóinkat!

Ötvenhatról az osztrákoknak

2017. január 6., péntek, Külföldi hírek
A forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából 1956 történelmét bemutató oktatási CD kiadvány készült osztrák iskolásoknak, így a 17–18 éves korosztály interaktív módon, számos fotó és korabeli filmfelvétel segítségével ismerheti meg az akkor Magyarországon történteket.

„Az évforduló alkalmából számos eseménnyel próbált méltó módon megemlékezni a bécsi magyar nagykövetség, a Collegium Hungaricum és magyar szervezetek, ennek része ez a kiadvány is” – mondta el Szilágyi Gergő, a bécsi nagykövetség sajtóattaséja. A CD-t eddig csaknem ezer osztrák oktatási intézménynek juttatták el. Az osztrák gimnáziumoktól számos visszajelzés érkezett, miszerint hasznosnak találták az ismeretterjesztő anyagot. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a kiadvány felkeltheti a korszak tanúi iránti érdeklődést, őket további eseményeken megszólaltatva még közelebb kerülhet 1956 történelme a jelen generációhoz. Az ismeretterjesztő anyag kiadója Perényi János bécsi magyar nagykövet.
Hozzászólások
2017-01-06: Külföldi hírek - :

Újabb merénylet Törökországban

Miközben folyik a hajsza a szilveszteri isztambuli merénylet elkövetőjének kézre kerítésére, tegnap újabb terrortámadás történt Törökországban, ezúttal gépkocsiba rejtett pokolgép robbant Izmirben, az égei-tengeri török kikötővárosának egyik bírósági épülete mellett.
2017-01-07: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Létlelet. BÚÉK, Kónya Albert Attila grafikája