Nagy dobásra készül a Ford

2017. január 9., hétfő, Autóvilág–Technika
A Ford Motor 700 millió dolláros beruházással bővíti az amerikai Michigan államban működő Flat Rock összeszerelő üzemét a következő négy évben, 700 új munkahelyet teremtve. A beruházást abból az 1,6 milliárd dolláros összegből finanszírozza, amelyet korábban egy új mexikói üzem felépítésére szánt – közölte a cég január 3-án.
A közlemény szerint a már meglévő, a mexikói Hermosillóban működő üzemben gyártják majd az új generációs Focust. Ezzel lehetővé válik, hogy a Focus jelenlegi gyártási helyszínén, a Michigan állami Flat Rock összeszerelő üzemben kapacitást szabadítsanak fel két új modell gyártásához, megőrizve 3500 amerikai munkahelyet. A Flat Rock összeszerelő üzemben a Ford Mustang és a Lincoln Continental modellek mellett high-tech elektromos és önvezető autók is készülnek majd, amihez 700 új munkahelyet hoznak létre – jelentették be.
A bejelentés szerint a következő öt évben 13 új elektromos hajtású modellt vezetnek be, ezekből hetet mutattak be az elmúlt héten. A Ford 2020-ig 4,5 milliárd dollárt ruház be az elektromos hajtású autókba, takarékosabb, sokoldalúbb és erősebb modellekkel egészítve ki globális termékkínálatát.
„A Ford autógyártó és mobilitási vállalattá kíván fejlődni, élen járva az elektromos hajtású és önvezető autók fejlesztésében és az új mobilitási megoldások kidolgozásában” – áll a közleményben. „Kínálatunk bővítése és beruházásaink világosan jelzik azt a nézetünket, hogy 15 éven belül az elektromos autók globális kínálata túlnő majd a belsőégésű motorral hajtott modellekén” – idézi a közlemény Mark Fieldst, a Ford elnök-vezérigazgatóját.
A Ford azt is bejelentette, hogy globális haszongépjármű-kínálatában honosítja meg elsőként azokat a hibrid hajtásláncokat, amelyekben a normál szívómotorok helyett EcoBoost erőforrások működnek, tovább javítva a teljesítményt és az üzemanyag-fogyasztást.
A vállalat azt tervezi, hogy feszített ütemben fejleszti tovább az elektromos hajtással kapcsolatos szolgáltatásokat – például az EV flottakezelést, illetve az útvonal-tervezési és telematikai megoldásokat. A közlemény szerint a Ford értékesíti a legtöbb plug-in hibrid járművet az amerikai piacon, és a második legeredményesebb gyártó az Egyesült Államokban forgalmazott elektromos hajtású autók toplistáján. A cég már több autógyárral is szándéknyilatkozatot írt alá egy ultragyors töltőhálózat kiépítéséről, már tesztelik a vezeték nélküli töltés technológiáját. A parkolóhelyek alá beépített berendezéseknek köszönhetően sosem fordulhatna elő, hogy az autósok megfeledkeznek járművük feltöltéséről.
A Ford 2005 óta Észak-Amerikában több mint 520 ezer, globálisan pedig 560 ezer elektromos hajtású autót értékesített. A Ford Motor Company globális autóipari és mobilitási vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A cég mintegy 203 ezer alkalmazottat foglalkoztat, világszerte 62 gyártóüzemet működtet.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-09 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint bent marad-e az első ligában a Sepsi OSK labdarúgócsapata?eredmények
szavazatok száma 260
szavazógép
Várható időjárás Sepsiszentgyörgyön
2017-01-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szerető feleség, édesanya, nagymama, dédnagymama, a gyergyó­remetei születésű sepsiszentgyörgyi
GOGA IRÉN
(szül. VASS)
88. évében rövid szenvedés után csendesen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2017. január 10-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsiszentgyörgyi római katolikus ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
18639
2017-01-09: Autóvilág–Technika - :

Különleges dolog történt szilveszterkor

Egy másodperccel hosszabb volt a 2016-os év a Föld valós forgási ideje és az atomórák által mért idő közti eltérés kiegyenlítése érdekében.